Denzel Richardson passeert de thuisplaat na het slaan van zijn tweede homerun tegen Tigres de Chinandega in de Winter League van Nicaragua

Honkbal

Spelers Koninkrijksteam op koers voor volgende fase Nicaraguaanse Winter League

Spelers Koninkrijksteam op koers voor volgende fase Nicaraguaanse Winter League

Op het moment dat wij ons aan deze kant van de oceaan gaan opmaken voor de festiviteiten van Eerste en Tweede Kerstdag, wordt in Nicaragua de laatste etappe van fase 1 van de Winter League afgewerkt. In fase 2 gaan vier van de vijf teams verder. Hierna spelen de nummers 1 en 2 van de eindrangschikking in een ‘best-of-7’) om het kampioenschap.

De ranglijst van dit moment ziet er als volgt uit:

  1. Leones de Léon
  2. Gigantes de Rivas
  3. Indios del Bóer
  4. Tren del Norte
  5. Tigres de Chinandega

Op basis van de stand van zaken van dit moment ligt het voor de hand dat Tigres de Chinandega deze keer afvalt.

De prestaties van de leden van het Koninkrijksteam

Bij de leeuwen uit Léon vertoont Roger Bernadina de meest constante prestaties aan slag. Over alle wedstrijden gemeten komt hij met zijn BA (slaggemiddelde) tot 0,361. Het SLG-percentage is 0,526, het OBP 0,470.

Denzel Richardson zou je eigenlijk een ‘hot and cold’ hitter moeten noemen. Het ene moment speelt hij – bijna letterlijk – de sterren van de hemel. Zo’n wedstrijd wordt meer dan eens gevolgd door een of twee wedstrijden waarin hij nauwelijks tot een behoorlijk slaggemiddelde komt. Over alle wedstrijden gemeten bedraagt zijn BA 0,286. Het SLG-percentage is 0,443, het OBP 0,368.

Last but not least is Jiandido Tromp. Zijn BA is – over alle wedstrijden gemeten: 0,286. Het SLG-percentage is 0,347, het OBP 0,413. Jiandido heeft als gevolg van een hardnekkige hamstringblessure een aantal wedstrijden niet kunnen spelen.

Ook leden van het Koninkrijksteam bij Indios del Bóer

Recordkampioen Indios del Bóer uit Managua heeft eveneens twee leden van het Koninkrijksteam in de gelederen. Het gaat om Ademar Rifaela, een outfielder en Juan Carlos Sulbaran, een pitcher.

Ademar Rifaela heeft zijn draai in de competitie duidelijk gevonden. Hij komt aan een BA van 0,385 en een SLG-percentage van 0,487, het OBP is 0,467.
Pitcher Juan Carlos Sulbaran (0-2) is helaas minder fortuinlijk in zijn acties. Hij heeft drie outings op zijn cv met in totaal 13.2 innings. Zijn cijfers: 8K -10BB-20H bij een gecombineerd ERA van 7,90.

Herman Hiemstra (1955) is freelance honkbaljournalist, eindredacteur en online tekstschrijver.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal