Honkbal

Sulbaran boekt eerste zege in de play-offs

Foto: Louie Jay Sienders

Sulbaran boekt eerste zege in de play-offs

De leukste ontmoeting in de eerste ronde van de Nicaraguaanse Winter League is voor fans uit het Koninkrijk die tussen regerend kampioen (én winnaar van de drie laatste edities) Leones de Léon en record-kampioen Indios del Bóer – voor het eerst sinds 2015 weer aanwezig op het bal dat zij in het verleden al achtmaal wisten te winnen.

Leek het eerst voor Leones de Léon de goede kant op te gaan, dat veranderde toen starter Gerson Gabarito ineens goed werd geraakt en zijn opvolger de slagploeg van Indios del Bóer niet onder controle kreeg. Toen de rookwolken waren opgetrokken was de stand opgelopen van 2-1 naar 6-1. Daarmee was het klaar.

JC Sulbaran speelde een hoofdrol in deze wedstrijd. Hij verving in de tweede inning de geblesseerde starter en stond de Leeuwen in vier innings in relief slechts drie honkslagen toe en verdiende zijn eerste zege. Bij zijn opvolgers kwam de score niet meer in gevaar. Donderdag 5 januari ontmoeten beide teams elkaar opnieuw, deze keer in Léon.

Er werd vannacht nog een tweede wedstrijd gespeeld. Daarin klopte lijstaanvoerder Tren del Norte Gigantes de Rivas met 7-6. Ook zij spelen aanstaande donderdag hun tweede wedstrijd.

Herman Hiemstra (1955) is freelance honkbaljournalist, eindredacteur en online tekstschrijver.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal