Softbal

Na een onderbreking van drie jaar is The Cup terug

Na een onderbreking van drie jaar is The Cup terug

Van vrijdag 13 tot en met zondag 15 januari wordt de nieuwe editie van The Cup – het grootste indoor softbaltoernooi ter wereld – gehouden. Traditiegetrouw wordt er gespeeld op twee locaties: de Groenoordhal en de Margriethal. Allebei in Schiedam. 

Maar liefst 16 teams uit de Verenigde Staten, Tsjechië, het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Nederland spelen met elkaar 48 wedstrijden. Vanuit de Hoofdklasse zijn Neptunus (de verrassende winnaar van het laatste toernooi), Olympia, Amsterdam Pirates en Roef! van de partij.

Snelle wedstrijden 

Anders dan bij ‘echte’ wedstrijden wordt er gespeeld op basis van zuivere speeltijd. Teams met goede pitchers zijn hierbij dus nadrukkelijk in het voordeel. Tijd om op je gemakje op jacht te gaan naar grote scores, is er niet.  Er moet snel worden gespeeld, zowel verdedigend als in de aanval. 

Poulewedstrijden op vrijdagavond en zaterdag 

Bij de eerste fase van het toernooi gaat het erom een zo goed mogelijke uitgangspositie voor de finaledag te behalen. Op vrijdag en zaterdag worden daarom eerst drie poulewedstrijden gespeeld. Hierna volgt nog een plaatsingswedstrijd. 

De wedstrijden op zondag leiden tot de uiteindelijke klassering en worden gespeeld op basis van een knock-out systeem. 

De finale is voorzien voor zondag 15 januari en begint om 14.30 uur. 

Als je niet naar Schiedam kunt komen, maar toch de wedstrijden wilt volgen, schakel dan op tijd in bij Honkbalsoftbal.tv, want daar zijn de uitzendingen van SDTV te zien!

Herman Hiemstra (1955) is freelance honkbaljournalist, eindredacteur en online tekstschrijver.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal