Edwin Louisa wordt één van de scheidsrechters tijdens het aankomende WK dames honkbal.

Honkbal

Scheidsrechter Edwin Louisa naar World Baseball Classic

Foto: Robert Bos

Scheidsrechter Edwin Louisa naar World Baseball Classic

Tijdens de vijfde editie van de World Baseball Classic zullen niet alleen de honkballers van Team Kingdom of the Netherlands het Nederlands Koninkrijk vertegenwoordigen. Scheidsrechter Edwin Louisa is namelijk door de organisatie aangesteld als scheidsrechter voor de groepsfase in Arizona.

Louisa, sinds 2012 scheidsrechter in de Nederlandse Hoofdklasse, zal in Phoenix actief zijn als scheidsrechter in Groep C met daarin Team USA, Canada, Colombia, Groot-Brittannië en Mexico. De wedstrijden in deze groep worden gespeeld in Chase Stadium, de thuisbasis van de Arizona Diamondbacks.

Waar het Koninkrijksteam in Taiwan op 8 maart aan de WBC begint, wordt de eerste wedstrijd van Groep C op 11 maart gespeeld. Louisa deed in het verleden al internationale ervaring op tijdens verschillende Honkbalweken en World Port Tournaments, het WK Honkbal voor vrouwen in 2018 en het EK Honkbal en het OKT van 2019.

Winfried Berkvens was de laatste Nederlandse scheidsrechter die op een World Baseball Classic in actie kwam in 2017. Eerder was die eer al toebedeeld aan Fred van Groningen Schinkel.

In een reactie op social media laat Louisa weten vereerd te zijn met de kans om op dit grote toernooi actief te zijn.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal