Honkbal Nieuws

De play-offs van de Winter League van Nicaragua zijn begonnen

De play-offs van de Winter League van Nicaragua zijn begonnen

Vier teams zijn aan de tweede ronde van de Winter League begonnen. Voor Nederlandse volgers van het honkbal zijn de prestaties van Leones de Léon en Indios del Bóer het interessantst. In beide teams spelen leden van ons Koninkrijksteam mee.

Roger Bernadina

Na vier wedstrijden is de stand als volgt:

  • Leones de Leon (3 maal gewonnen)
  • Indios del Bóer (2 maal gewonnen)
  • Tren del Norte (2 maal gewonnen)
  • Gigantes de Rivas (1 maal gewonnen)

De ene verliespartij van Leones de Léon komt helemaal op het conto van JC Sulbaran – een speler van het Koninkrijksteam die voor Indios del Bóer uitkomt. Hij legde de aanval van de leeuwen voortreffelijk aan banden door in relief slechts drie honkslagen toe te staan. De tweede ontmoeting werd wel door Leones gewonnen: het werd 7-6.

De op papier lastigste tegenstander – Tren del Norte – werd intussen tweemaal verslagen. Goed slagwerk van Roger Bernadina en Dwight Britton legde de basis. De aanvulling kwam door foutloos veldspel; de eerste ontmoeting met Tren werd afgesloten met een loepzuivere triple play, en een no- hitter van Antonio Frias, hun Panamese pitcher.

De tweede ronde van Winter League gaat voorlopig nog door. Op deze site worden de prestaties van de teams met Nederlandse inbreng wekelijks behandeld

Herman Hiemstra (1955) is freelance honkbaljournalist, eindredacteur en online tekstschrijver.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal Nieuws