Honkbal

Ademar Rifaela voert het slagklassement in Nicaragua aan

Ademar Rifaela voert het slagklassement in Nicaragua aan

De competitie in de Winter League was al begonnen op het moment dat Indios del Bóer versterking kreeg in het outfield. Ademar Rifaela – lid van de selectie van het Koninkrijksteam – nam de open plek in het linksveld voor zijn rekening. Wat hier natuurlijk allang bekend is, maar daar toen nog niet, zijn de bijzondere kwaliteiten van onze landgenoot in het slagperk.

Opgenomen in de statistiek

Nu hij voldoende wedstrijden heeft meegedraaid, vinden we Rifaela voor het eerst terug in de statistieken, zoals die door de landelijke LBPN worden gepubliceerd. En wat blijkt? Hij is met 38 honkslagen uit 91 beurten goed voor een imposant slaggemiddelde van 0,418! Nummer 2 op de ranglijst van dit moment is Jezus Valdez van Gigantes de Rivas. Hij komt tot 0,366.

Mogelijk een tweede winnaar uit Curaçao

Het seizoen is natuurlijk nog niet voorbij, maar als Ademar zijn vorm kan vasthouden, wordt hij de tweede winnaar uit Curaçao van de trofee voor beste slagman van de LBPN na Yurendell de Caster. Hij won de prijs tweemaal: éénmaal als speler voor Gigantes de Rivas en een tweede maal voor Tigres de Chinandega.

Herman Hiemstra (1955) is freelance honkbaljournalist, eindredacteur en online tekstschrijver.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal