Roger Bernadina in actie voor het Koninkrijksteam tijdens de World Baseball Classic van 2013.

Honkbal

Ook Roger Bernadina in voorselectie World Baseball Classic

Foto: © 2013 World Baseball Classic, Inc.

Ook Roger Bernadina in voorselectie World Baseball Classic

Gisteren werden de eerste veertien namen van het 50-man preliminary roster van Team Kingdom of the Netherlands voor de World Baseball Classic bekendgemaakt. Vandaag kunnen we daar een vijftiende naam aan toevoegen: voormalig Major Leaguer en veelvoudig international Roger Bernadina.

De 38-jarige Bernadina heeft al een lange internationale loopbaan achter de rug. Opgegroeid in Den Haag en begonnen met honkballen bij ADO, tekende Bernadina op 17-jarige in 2001 een profcontract bij de toenmalige Montreal Expos. In 2007 maakte de linkshandige outfielder al zijn debuut voor Team Kingdom of the Netherlands tijdens het EK in Barcelona om een jaar later zijn debuut te maken voor de Washington Nationals in de Major League.

Roger Bernadina tijdens de WBC van 2013

Voor de Nationals, de Philadelphia Phillies, de Cincinnati Reds en de Los Angeles Dodgers speelde hij uiteindelijk 548 wedstrijden op het allerhoogste niveau. Ondertussen speelde hij met het Koninkrijksteam ook de World Baseball Classic van 2013, waarin de halve finale behaald werd. Het toernooi van 2017 moest hij aan zich voorbij laten gaan, omdat zijn toenmalige werkgever – het Zuid-Koreaanse KIA Tigers – hem niet vrijgaf.

Inmiddels is Bernadina, na een uitstapje naar Taiwan, weer speler in de Nederlandse Hoofdklasse en heeft ‘The Shark’ als ervaren speler nog altijd een belangrijke rol binnen het Koninkrijksteam. Zo sloeg hij Oranje met zijn homerun in de EK Finale van 2021 tegen Israël naar de Europese titel.

Bernadina, momenteel uitkomend voor Leones de Léon in de Nicaraguaanse Winter League, is de veertiende (van vijftien) spelers in de voorselectie met ervaring in Major League Baseball.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal