SB Hoofdklasse

Neptunus wint voor tweede keer op rij ‘The Cup’

Neptunus wint voor tweede keer op rij ‘The Cup’

Traditiegetrouw werd in het tweede weekend van januari ‘The Cup’ georganiseerd, het jaarlijkse internationale indoor softbaltoernooi in Schiedam. Vanwege corona kon het toernooi een aantal jaren op rij niet georganiseerd worden, maar The Cup is terug. Net als in de voorgaande editie, in 2020, trok Neptunus in eigen regio ook dit jaar aan het langste eind. In de finale werd ROEF! verslagen en zo werd de titel geprolongeerd.

Het toernooi in Schiedam begon op vrijdagavond en in de loop van zaterdag werden de voorrondes gespeeld. Onderdeel van het internationale deelnemersveld waren ook dit jaar teams uit Amerika, Groot-Brittannië en Tsjechië en ook het nationale U23 team van Zweden speelde mee. Nederland werd vertegenwoordigd door Hoofdklassers Neptunus, Olympia Haarlem, ROEF! en Amsterdam Pirates en Eerste Klassers Euro Stars en Twins Oosterhout.

Toen op zondag het stof van de voorrondes opgetrokken was konden de kwartfinales beginnen en vanaf dat moment was de pitching van Neptunus werkelijk oppermachtig. Tegen Twins in de kwartfinale (6-0), tegen Euro Stars in de halve finale (5-0) en tegen ROEF! in de finale (1-0) gooiden de pitchers van Neptunus namelijk drie perfect games op rij. Geen enkele honkloopster bereikte tegen Neptunus vanaf de kwartfinale het eerste honk!

Eva Voortman was de gemene deler in al deze overwinningen. In de kwartfinale gooide zij de perfect game nog samen met Esmee Toet. In de halve finale tegen Euro Stars gooide zij een perfecte perfect game: 15 Euro Stars slagvrouwen kwamen aan slag en 15 slagvrouwen kregen drie slag. De finale tegen ROEF! duurde zeven innings en daarin gooide Voortman zelfs 16 (!) strikeouts.

Omdat zij aan slag ook nog eens belangrijk was met clutch honkslagen en door het enige punt in de finale te scoren, was Eva Voortman de duidelijke winnaar van de MVP Award van The Cup in 2023.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in SB Hoofdklasse