Honkbal

Pitcher Brandon Herbold tekent profcontract bij Kansas City Royals

Pitcher Brandon Herbold tekent profcontract bij Kansas City Royals

 
Een half jaar heeft hij het stil moeten houden, maar vandaag mag hij het dan eindelijk bekendmaken. Neptunus pitcher Brandon Herbold (18) heeft zijn contract bij Major League Baseballteam Kansas City Royals getekend. In maart vertrekt hij naar Arizona, waar het opleidingsteam van de Royals in de Rookie League speelt. Het is de eerste stap op weg naar zijn jongensdroom: professioneel honkballer worden.  

“Dit is een droom die uitkomt”, vertelt een lachende Brandon Herbold nadat hij zijn contract heeft getekend. “Vanaf mijn vierde wilde ik al prof honkballer worden. Ik heb nooit een andere sport willen spelen. Ik was elk weekend op het honkbalveld te vinden. Na het spelen van mijn eigen wedstrijden, bleef ik om de andere thuiswedstrijden te kijken.” 

Na tweeëneenhalf jaar op het Talent TeamNL Center is het nu tijd voor de volgende stap in zijn carrière. Herbold: “Ik ben er klaar voor. Het is een grote stap, maar in de afgelopen jaren heb ik veel progressie gemaakt. Zowel in het honkbal als mentaal en persoonlijk.”  

Herbold tekent een zevenjarig contract bij Kansas. Wat de gemiddelde duur is om vanaf de Rookie League het hoogste niveau te bereiken. Het geeft jonge talenten als Herbold de kans om zich verder te ontwikkelen, sterker te worden, harder te gooien. Bij de Royals wordt hij herenigt met de broers Darnel en Darryl Collins, met eerstgenoemde speelde hij samen bij Neptunus en zat hij op school. 

Kansas City Royals
De Kansas City Royals uit Missouri, USA, komen uit in de American League (AL) Central Division van de MLB. Ze hebben tweemaal de World Series gewonnen, in 1985 en meest recent in 2015 – nadat ze in 2014 de finales verloren. De afgelopen jaren staan in het teken van het opbouwen van een nieuw team, waarbij veelbelovende rookies de kans krijgen om zichzelf in de kijker te spelen. Scout Nick Leto is blij met de komst van Herbold: “Twee jaar geleden zag ik Brandon voor het eerst. Hij viel direct op. Terug bij het kantoor heb ik aangegeven dat hij een speler is om in de gaten te houden. Afgelopen jaar ben ik opnieuw aanwezig geweest op één van zijn trainingen. Hij stak er echt bovenuit. Ik was en ben onder de indruk van hoe snel hij aanwijzigingen oppikt, hoe hij beweegt, zijn fysiek. We tekenen niet zo maar iemand, wij denken dat Brandon het in zich heeft om de Major League Baseball te halen. Hij moet alles gaan geven. Niet al denken aan de toekomst, hij moet in het moment leven. Elke dag strijden om beter te worden, om zo het allerbeste uit zichzelf te halen.”

Brandon Herbold – spelersloopbaan tot nu
Herbold zette zijn eerste stappen op het honkbalveld bij de Hawks uit Dordrecht, om op zijn tiende over te stappen naar de pupillen 1e klasse van Neptunus. Van 2017-2020 trainde en speelde hij bij de Rotterdam Unicorns Baseball Academy om vervolgens terug te keren naar Neptunus, waar hij speelde in het overgangsklasse team Tridents en het Hoofdklasseteam Curaçao Neptunus. Tegelijkertijd werd hij opgeleid aan het Talent TeamNL Center in Amsterdam. 

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal