Honkbal

Bernadina speelt finale met Gigantes de Rivas

Bernadina speelt finale met Gigantes de Rivas

Roger Bernadina speelt toch de finale om het Nicaraguaanse kampioenschap. Dat heeft alles te maken met afwijkende transferregels. Anders dan in Nederland mogen teams zich gaande de competitie versterken met spelers die uitkomen voor teams die zijn uitgeschakeld.

Die versterking is dan beperkt tot twee en daarbij heeft Gigantes de Rivas een uitstekende slag geslagen. Zij hebben namelijk de twee beste spelers van Léones de Leon binnengesleept.

Met een W-L score van 5-1 en een ERA van 3.40 over zijn totale aantal starts is Garabito een van de betere startende werpers van de competitie. En goede starters heb je op deze cruciale momenten nooit genoeg.

De tweede man die zij hebben weten te strikken is Roger Bernadina, lid van de selectie van het Koninkrijksteam en één van de tophitters van dit seizoen.

De serie om het kampioenschap begint komende nacht en wordt verspeeld over een ‘best of seven’. Insiders wagen zich niet aan een voorspelling. De verdediging van Gigantes de Rivas is beter, bij de aanval zijn de rollen omgekeerd. In het slagperk voert Indios del Bóer de boventoon; een belangrijke rol is daarbij weggelegd voor Ademar Rifaela van ‘ons’ Koninkrijksteam.

Herman Hiemstra (1955) is freelance honkbaljournalist, eindredacteur en online tekstschrijver.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal