Honkbal

Connor Prins tekent profcontract bij Seattle Mariners

Foto: Louie Jay Sienders

Connor Prins tekent profcontract bij Seattle Mariners

Pirates Pitcher Connor Prins zet zijn handtekening onder profcontract bij Seattle Mariners

Spelen in de Major League Baseball is de droom van vrijwel elke honkballer. Voor een enkeling wordt deze droom ook werkelijkheid. Connor Prins, de negentienjarige pitcher van Amsterdam Pirates, heeft zijn eerste stap gezet op de weg om één van die gelukkige enkelingen te worden. Vanavond heeft hij zijn handtekening gezet onder een profcontract bij de Seattle Mariners. “Spelen in de MLB is mijn droom en met dit contract ben ik echt een stap dichter bij die droom. Dat is supervet.” 

Het kan snel gaan. Deze zomer staat Connor Prins op het punt van vertrekken naar Panola College in Texas, één van de vijftien colleges die interesse in hem heeft, wanneer een bericht binnenkomt bij zijn trainer dat Major League Baseballteam Seattle Mariners hem een profcontract wil aanbieden. Ze hebben een paar weken eerder een training van hem bijgewoond en zijn onder de indruk. Lang hoeft Prins niet na te denken: “Een dag later zat ik met mijn familie en de scout van de Mariners om tafel om alles door te spreken. Ik heb gelijk ‘ja’ gezegd.”  

Begin maart vertrekt hij naar Arizona om zijn droom na te jagen. Prins: “Ik sluit me aan bij de Arizona Summer League (ASL) Mariners, het opleidingsteam, dat uitkomt in de Rookie League. Van daaruit moet ik gaan doorgroeien. Hoe snel dat gaat, ligt volledig bij mij. Hoe beter ik speel, hoe sneller het gaat. Mijn doel is dan ook om elk jaar progressie te boeken. Qua honkbal – harder gooien, techniek verfijnen, aanpassingsvermogen en qua fysiek – aankomen, sterker worden om de hoge intensiteit van spelen in de MLB aan te kunnen. Daarnaast vindt de club het belangrijk dat ik als persoon groei, vertrouw in het proces in plaats van de resultaten, en dat ik er ben voor anderen.” Seattle Mariners scout Kenny Hart onderstreepte dat bij het tekenen van het contract: “We zijn heel blij dat Connor bij ons getekend heeft. Hij kan fysiek nog enorm groeien en daarmee ook zijn spel verder verbeteren. Als hij hard blijft werken, liggen er grote dingen voor hem in het verschiet.”  

Omdat hun contractaanbod deze zomer buiten de vastgestelde signeerperiode viel, heeft hij zes maanden moeten wachten voordat hij vanavond dan eindelijk zijn profcontract kon ondertekenen. “Het is best lastig geweest om zo lang te wachten, maar ik heb de interesse niet stil hoeven houden. Dat heeft het team ook aangegeven: ben er open over, wij trekken ons echt niet terug. Dat geeft een goed gevoel.” 

Over Connor Prins 
Op zijn derde zette Prins zijn eerste stappen op het honkbalveld bij SC Badhoevedorp, mee met zijn broer Scott. Hij vond het geweldig en is nooit meer van het honkbalveld afgegaan. Op zijn achtste maakte hij de overstap naar Amsterdam Pirates om op zijn veertiende naar de Diamonds Amsterdam Baseball Academy te gaan, waar hij ‘grote stappen heeft gemaakt’. Op zijn 16e keerde hij terug bij Amsterdam Pirates, waar hij afgelopen seizoen uitkwam in de Hoofdklasse met L&D Pirates. Tegelijkertijd werd hij opgeleid aan het Talent TeamNL Center in Amsterdam. 

Seattle Mariners 
De Seattle Mariners uit Washington State, USA, komen sinds 1977 uit in de American League (AL) West Division van de Major League Baseball. Prins is de enige Nederlander en Europeaan die op dit moment als speler uitkomt voor de organisatie. Niet de eerste overigens: Gregory Halman was de eerste en vooralsnog enige Nederlander die daadwerkelijk de MLB haalde voor het team. De Seattle Mariners zijn een team in opbouw, waarbij veelbelovende rookies de kans krijgen om zichzelf in de kijker te spelen. En dat loont; afgelopen jaar heeft het team zich voor het eerst in ruim 20 jaar geplaatst voor de play offs en is outfielder Julio Rodriguez (J-Rod) verkozen tot Rookie of the Year. De Mariners zijn het enige team in de League dat nog niet in de World Series uit is gekomen. Daar ligt een mooie uitdaging en kans voor dit talent. 

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal