Honkbal

Andruw Jones komt steeds dichterbij Hall of Fame

Foto: Seb Visser

Andruw Jones komt steeds dichterbij Hall of Fame

Gisterenavond werd in Cooperstown, New York de uitslag van de stemming voor de Hall of Fame bekendgemaakt. Hoewel er een behoorlijk aantal grote namen op de ballot stonden, werd slechts één speler door de schrijvers van de BBWAA (Baseball Writers Association of America) Cooperstown ingestemd.

De voormalige derde honkman van onder meer de Phillies, Cardinals en de Reds Scott Rolen ontving als enige genoeg stemmen (75% of meer) en wordt deze zomer samen met Fred ‘Crime Dog’ McGriff toegelaten tot de Hall of Fame. McGriff verscheen ook jarenlang op de stemlijst, maar haalde het in eerste instantie niet. Een comité van oud-spelers en huidige Hall of Famers achtte hem eerder deze winter wel goed genoeg en stemde hem Cooperstown in.

Net als Andruw Jones stond Scott Rolen al een aantal jaar op de lijst, net als Jones staat Rolen bekend als goede slagman met hele goede defense en net als Jones zag hij het aantal stemmen dat hij kreeg elk jaar een flink stuk stijgen. Dit jaar kreeg hij 76.3% van de stemmen. Net genoeg om Hall of Famer te worden.

Dat positieve bericht levert vaak mooie beelden op, zo ook bij de familie Rolen, die van hun zoon het verlossende woord te horen krijgen:

Andruw Jones stond dit jaar voor de zesde keer op het ballot en zag zijn steun van 41.1% in 2022 flink groeien naar 58.1% in 2022. Hij heeft nog een lange weg te gaan, maar zou niet de eerste speler zijn die ieder jaar gestaag stijgt en het uiteindelijk haalt. Tot nu toe steeg hij ieder jaar: 5.3% in 2017, 7.3% in 2018, 7.5% in 2019, 19.1% in 2020, 33.9% in 2021, 41.1% in 2022 en 58.1% in 2023.

Rolen maakte dit jaar de sprong van 63% naar 76% en Todd Helton schoot van 52% in 2022 naar 72.2%. 2024 zou zomaar eens het jaar van Andruw Jones kunnen worden. Dan neemt hij zeer waarschijnlijk Helton en ook Billy Wagner (68.1% in 2023) mee naar Cooperstown. Volgend jaar wordt het wel weer wat drukker op het ballot met grote namen als Adrian Beltre, Joe Mauer, Chase Utley, David Wright, Jose Bautista, Jose Reyes, Bartolo Colon en anderen.

Meer over Jones’ Hall of Fame case lees je hier.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal