Curaçao

Ook Arubaanse en Curaçaose toptalenten tekenen profcontract

Ook Arubaanse en Curaçaose toptalenten tekenen profcontract

De MLB International Free Agent Signing Period ging vorige week van start en zoals je op Honkbalsoftbal.nl al hebt kunnen lezen, hebben Brandon Herbold, Stijn van der Schaaf en Connor Prins hun handtekening gezet onder een profcontract. Naast deze drie spelers hebben er elders in het Koninkrijk nog zes andere talenten een profcontract getekend.

Vanuit Curaçao waren dat de zeventienjarige korte stop Jayden Felicia (Miami Marlins), de zeventienjarige linkshandige pitcher Jamdrick Cornelia (New York Mets), derde honkman Edison Isabelle (San Francisco Giants) en de zeventienjarige rechtshandige werper Dylan Wilson. Wilson (foto) wordt bij de Mariners teamgenoot van Connor Prins.

Ook op Aruba zetten twee spelers hun handtekening onder hun eerste profcontract. Vanaf dit eiland maken twee talentvolle korte stops de overstap naar het honkbalwalhalla in de Verenigde Staten: de zestienjarige Joenelly van der Linden, die twee jaar geleden al een voorcontract bij de Pittsburgh Pirates tekende, en de zeventienjarige Joan Sierra (San Diego Padres). Beide spelers zijn opgeleid in de Aruba Baseball Academy.

Bij de Pirates komt van der Linden terecht in de organisatie waarin ook Arubaanse werper Antwone Kelly actief is en natuurlijk zal hij ook talentcoaches Bart Hanegraaff en Martijn Nijhoff tegenkomen.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Curaçao