Honkbal

Finale in Nicaragua spannend, Palacios broers kampioen in Puerto Rico

Richie Palacios

Finale in Nicaragua spannend, Palacios broers kampioen in Puerto Rico

Toen Gigantes de Rivas de derde wedstrijd van de serie ‘best of 7′ tegen Indios del Boer met maar liefst 11-0 wist te winnen, dachten veel fans dat de titel al zo’n beetje binnen was. Fout! In Managua klopten de Indios hun tegenstanders met 10-3.

Het was een feest voor de slagmensen – er werden maar liefst 34 honkslagen geproduceerd. Ook daar wonnen de Boeren (19 om 15).

Prestaties spelers Koninkrijksteam

Zowel Ademar Rifaela als Roger Bernadina hadden de smaak te pakken. Rifaela, bij Indios del Boer als designated hitter in de line-up, kwam tot 4 uit 5, een slaggemiddelde van .800. Bernadina, op zijn vertrouwde plek in center field, kwam namens Gigantes de Rivas tot 3 uit 5, een slaggemiddelde van .600.

Pitcher JC Sulbaran starter namens Indios del Boer, had het zwaar. Hij werd na 2 innings vervangen (ERA 5.52).

Nog meer goed nieuws voor leden van het Koninkrijksteam: Josh en Richie Palacios hebben met hun team Indios de Mayagüez de Winter League van Puerto Rico gewonnen. Richie Palacios sloeg met zijn tweehonkslag het uiteindelijke winnende punt over de thuisplaat.

Herman Hiemstra (1955) is freelance honkbaljournalist, eindredacteur en online tekstschrijver.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal