Honkbal

Sulbaran en Rifaela pakken met Indios titel in Nicaragua

Foto: Canal4 Nicaragua

Sulbaran en Rifaela pakken met Indios titel in Nicaragua

Afgelopen weekend heeft Indios del Boér uit Managua haar zesde landstitel veroverd. De ploeg uit Managua, met daarin internationals Ademar Rifaela en JC Sulbaran, deed dat door de huizenhoge favoriet Gigantes de Rivas in een ‘best of 7’ met 4-2 te verslaan.

Manuel Geraldo was, zoals zo vaak dit seizoen, de gangmaker in de aanval van de Indios. De andere steunpilaar van de aanval, Ademar Rifaela, kreeg de laatste wedstrijden minder vat op de pitches van Gigantes.

De beste slagman van de LBPN

Twee leden van het Koninkrijksteam hebben aan slag bijzondere prestaties geleverd. Ademar Rifaela was de beste, van allemaal. Over het totale seizoen gemeten kwam hij tot een slaggemiddelde van .390. Een topprestatie die hem de eerste plek in het slagklassement (beste slagman LBPN) opleverde. Roger Bernadina werd in hetzelfde klassement vijfde met een slaggemiddelde van .344.

Rifaela werd hiermee de tweede winnaar uit Curaçao. Yurendell de Caster won de prijs eerder tweemaal. Eénmaal als speler van Gigantes de Rivas en een tweede maal toen hij voor Tigres de Chinandega speelde.

De laatste spelers uit de selectie van het Koninkrijksteam die nog in Nicaragua actief waren, kunnen zich nu bezig gaan houden met de voorbereiding voor de World Baseball Classic.

De beslissende wedstrijd alsnog bekijken?

Als de trouwe volgers van het honkbal zin hebben om de beslissende wedstrijd van afgelopen nacht alsnog te bekijken, dan kan dat hier.


Herman Hiemstra (1955) is freelance honkbaljournalist, eindredacteur en online tekstschrijver.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal