Honkbal

Sem Robberse uitgenodigd voor MLB Spring Training bij Toronto Blue Jays

Sem Robberse uitgenodigd voor MLB Spring Training bij Toronto Blue Jays

Het is februari en hoewel het er in Nederland nog niet op lijkt, staat de lente in Florida en Arizona al weer voor de deur, dat wil zeggen: Spring Training begint over twee weken. Alle Major Leaguers en de grootste Minor League talenten bereiden zich dan in de zon voor op het seizoen. Één van die talenten is Sem Robberse.

Robberse is een van de grootste pitching talenten in de organisatie van de Toronto Blue Jays en bereikte vorig seizoen al knap het Double-A niveau (twee niveau’s onder de Major League). Dit seizoen mag hij zich als non-roster invitee voor het eerst melden in Big League Camp in Dunedin, Florida.

Een non-roster invitee is een speler die niet op het 40-man roster staat, maar toch aan de Spring Training selectie wordt toegevoegd. Vaak zijn het veteranen met een Minor League contract op jacht naar een nieuwe kans in Major League Baseball en de toptalenten uit de eigen organisatie.

Een prachtige kans voor Robberse om te laten zien wat hij in huis heeft. Een goede indruk in maart zou kunnen betekenen dat hij later in het seizoen de kans krijgt om zijn Major League debuut te maken.

Of Robberse deze lente ook met Team Kingdom of the Netherlands uitkomt op de World Baseball Classic is nog onduidelijk.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal