HB Hoofdklasse

Hoofdklassers tekenen convenant; samen op weg naar professionalisering

Foto: Roy Vink

Hoofdklassers tekenen convenant; samen op weg naar professionalisering

Afgelopen weekend hebben vertegenwoordigers van alle deelnemende verenigingen aan de Honkbal Hoofdklasse hun handtekening gezet onder een convenant, waarmee zij zich verbinden aan een verregaande professionaliseringsslag van de vaderlandse topcompetitie.

In de kantine van het in de Hoofdklasse teruggekeerde UVV in Utrecht kwamen de vertegenwoordigers van de 10 verenigingen (DSS en Kinheim tekenden samen namens het team DSS/Kinheim) bijeen om het harde werk van de afgelopen 15 maanden te beklinken met een handtekening onder het samengestelde convenant.

De bijeenkomst werd geleid door voormalig softbalinternational en -coach Diana Remmers. Remmers is eigenaar van Route 5, een bedrijf dat teams, individuen en organisaties helpt om processen tot een succes te maken. Zij begeleidde een interactieve sessie, waarin onder meer proces, zelfreflectie en gemeenschappelijke verantwoordelijkheid centraal stonden.

Na afloop van de sessie werd het convenant getekend. Daarin staat dat alle verenigingen zich committeren aan de Minimale Kwaliteitseisen voor de Honkbal Hoofdklasse met als doel om het niveau van de Hoofdklasse in de komende jaren te verhogen en de aantrekkelijkheid en zichtbaarheid van de wedstrijden te vergroten.

Zoals bekend is eerder in dit proces besloten de Hoofdklasse voor een periode van vijf seizoenen te sluiten. Er kan niet meer louter op sportieve gronden toegetreden worden tot de Hoofdklasse of uit de Hoofdklasse gedegradeerd worden. Een nog in te richten licentie- en toetsingscommissie zal elk jaar opnieuw bepalen of alle verenigingen voldoen aan de MKE en recht hebben op een licentie. Eventuele nieuwe deelnemers zullen in de toekomst ook door deze commissie getoetst worden.

Het bestuur en de directie van de KNBSB zijn zeer tevreden met het feit dat er nu ook een formeel commitment is van alle partijen om met de professionalisering aan de slag te gaan.

Voorzitter Mark Herbold: “We kijken terug op een periode van samen praten, samen discussies voeren en samen werken. De inzet van alle betrokkenen was enorm en heeft ons gebracht tot het tekenen van dit convenant. Nu gaat het echte werk beginnen!”

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse