Curaçao

Historische overwinning Curaçao in Caribbean Series

Historische overwinning Curaçao in Caribbean Series

Opnieuw een werpersduel in de tweede ontmoeting van Team Curaçao in de Caribbean Series 2023 in Caracas (Venezuela). Tegenstander in deze tweede ontmoeting was de kampioen van Mexico. Curaçao had genoeg aan welgeteld twee punten om de overwinning zeker te stellen. En het was een historische zege: de eerste ooit op de Series del Caribe.

In de derde inning van de wedstrijd sloegen Roger Bernadina en Ray-Patrick Didier na elkaar tweehonkslagen. Dat zorgde ervoor dat Bernadina het eerste punt kon scoren. In de vijfde inning had Roger Bernadina opnieuw een belangrijke rol bij de totstandkoming van het tweede punt voor Team Curaçao. Zijn honkslag – de tweede van de wedstrijd – zorgde ervoor dat rechtsvelder Edmond Americaan het tweede punt kon scoren.

Jody Terdoslavich zorgde met een homerun in de zesde inning voor het enige Mexicaanse punt.

Nestor Molina was 5 2/3 inning bij Team Curaçao op de heuvel actief. Hij verdiende daarmee de winst. Zijn cijfers: 4K-0BB-3H (ERA: 1,59). In relief leverden Kevin Kelly, Edgar Garcia en Wendell Floranus in 3 1/3 inning een solide prestatie. De tegenstanders kwamen niet meer tot scoren.

Curaçao speelt vandaag (10.30 uur lokale tijd) haar volgende wedstrijd. Tegenstander is dan Panama.

Herman Hiemstra (1955) is freelance honkbaljournalist, eindredacteur en online tekstschrijver.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Curaçao