Honkbal

Sterke defense bezorgt Curaçao tweede zege in Caribbean Series

Foto: SDC Press

Sterke defense bezorgt Curaçao tweede zege in Caribbean Series

Curaçao heeft op zaterdag voor de eerste shutout van de Caribbean Series van dit jaar gezorgd. Jair Jurrjens en relievers Temesh Lourens, Kevin Kelly en Franklin van Gurp hielden met behulp van de nodige knappe defensieve acties de nul tegen Panama, zodat de slagploeg aan één run genoeg had voor de overwinning.

Het verschil in deze wedstrijd werd pas in de zevende inning gemaakt. De voor Panama noodlottig verlopen zevende slagbeurt van Curaçao begon met 4 wijd voor Darren Seferina (zijn derde vrije loop van de dag). Hierna volgde een honkslag van Dudley Leonora en kreeg Roger Bernadina opzettelijk 4 wijd na een sac bunt van Dashenko Ricardo.

Met volle honken raakte pitcher Severino González Ray-Patrick Didder, waardoor Seferina automatisch kon scoren: 0-1.

Panama kreeg op haar beurt aanvallend voldoende kansen, maar wist er niet één te benutten, mede dankzij prachtige acties van onder meer Roger Bernadina, Jonathan Schoop en Juremi Profar.

De winst was voor Temesh Lourens, die als reliever 3.1 shutout innings gooide, de save ging naar de op Sint Maarten geboren Franklin van Gurp.

De volgende wedstrijd van Team Curaçao is zondag 5 februari; dan is de kampioen van Colombia de tegenstander. De wedstrijd begint om 10.30 uur lokale tijd, in Nederland is het dan 15.30 uur.

Herman Hiemstra (1955) is freelance honkbaljournalist, eindredacteur en online tekstschrijver.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal