Honkbal

Curaçao trekt in marathonpartij aan het kortste eind

Curaçao trekt in marathonpartij aan het kortste eind

Na twee overwinningen op rij speelde Curaçao in de Serie del Caribe op zondag tegen Vaqueros de Monteria, de kampioen van Colombia. Het werd een wedstrijd die maar liefst 5,5 uur duurde en uiteindelijk met 6-5 door de Colombianen werd gewonnen.

De wedstrijd begon met een vroege achterstand – al in de eerste slagbeurt, door een tweehonkslag van Gustavo Campero [1-0]. Een homerun van Andrelton Simmons in de zesde inning – goed voor twee punten – was het eerste moment in de wedstrijd dat Team Curaçao op voorsprong kwam: 2-3.

Hierna ontspon zich een wedstrijd tussen twee vrijwel gelijkwaardige teams die elkaar geen duimbreedte toegaven. Op het werpen van Wendell Floranus kwam Colombia in de negende slagbeurt echter op gelijke hoogte. Omdat Curaçao in de gelijkmakende slagbeurt niet kon scoren, ging de wedstrijd naar verlenging.

Het was uiteindelijk achtervanger Manzanero van de Colombianen die in de 13de inning de verlossende klap gaf die voor de voorsprong zorgde. Dat vervolgens Pertuz nog een homerun sloeg voor de Colombianen en Wladimir Balentien nog éénmaal scoorde voor Team Curaçao is alleen nog voor de statistieken van belang. Colombia won met 6-5.

Voor Team Curaçao waren in de wedstrijd zeven werpers actief. Het waren.

  • Shairon Martis [4.2 innings]
  • Ryan Huntington [1.1 innings]
  • Franklin van Gurp [0.1 innings]
  • Edgar Garcia [1.2 innings]
  • Wendell Floranus [2.0 innings]
  • Cerillio Soleana [2.2 innings]
  • Juancarlos Sulbaran [0.2 innings]

Met elkaar waren hun cijfers: 8K-10BB-10 H.

Team Curaçao speelt haar volgende wedstrijd op 6 februari tegen Puerto Rico. Er wordt om 15.00 uur lokale tijd begonnen.

Herman Hiemstra (1955) is freelance honkbaljournalist, eindredacteur en online tekstschrijver.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal