Curaçao

Puerto Rico te sterk, halve finale lijkt ver weg voor Curaçao

Puerto Rico te sterk, halve finale lijkt ver weg voor Curaçao

Dankzij een 1-3 nederlaag tegen de kampioen van Puerto Rico heeft Team Curaçao het bereiken van de halve finale van de Serie del Caribe helaas niet meer in eigen hand.

Puerto Rico had de voorsprong in de wedstrijd al in de eerste slagbeurt bereikt. De slagploeg van Curaçao kreeg het grootste deel van de wedstrijd geen enkele kans. Dat kwam vooral door het optreden van Hector Hernandez, hun startende werper. Hij gaf zijn tegenstanders geen enkele ruimte en werkte zich vrij gemakkelijk door de Curaçaose lineup heen.

Hernandez was in 2009 gecontracteerd door de St. Louis Cardinals. Hij bracht het tot de Columbus Clippers, Triple A. De hoofdmacht in St. Louis bereikte hij echter niet. Hij werd in de wedstrijd vervangen door een reliever, Ricardo Gomez. Voor de slagmensen van Team Curaçao bood dit geen verbetering. Ook op zijn worpen kregen zij geen vat,

Voor Team Curaçao waren in de wedstrijd vier werpers actief: Jordan Lucas, Nelmerson Angela, Ryan Hunington en Kevin Kelly. Samen kwamen zij tot de cijfers 0K-6BB-7H. Het gros van de wedstrijd werd dus door werpers uit de Hoofdklasse opgepakt en dat deden zij tegen de kampioen van Puerto Rico zeer verdienstelijk.

Team Curaçao speelt haar volgende wedstrijd tegen Venezuela, één van de sterkste teams uit de competitie. Voor de liefhebbers wordt het een ‘latertje’. De wedstrijd start om 19.30 uur lokale tijd; in Nederland is het dan al woensdag (0.30 uur).

Herman Hiemstra (1955) is freelance honkbaljournalist, eindredacteur en online tekstschrijver.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Curaçao