Honkbal

Curaçao kan ondanks goed begin niet stunten tegen Leones de Caracas

Curaçao kan ondanks goed begin niet stunten tegen Leones de Caracas

Het leek allemaal zo goed te beginnen voor Team Curaçao In de wedstrijd tegen het veel sterker geachte Leones de Caracas – de kampioen van Venezuela – leidden onze landgenoten na twee innings met 2-6. De punten kwamen met name tot stand door voortreffelijk slagwerk van Wladimir Balentien, Ray-Patrick Didder, Andrelton Simmons en Jonathan Schoop.

Deze stand bleef op het bord tot het begin van de zevende inning. Doordat de Venezolanen zowel in de zevende als in de achtste inning drie punten scoorden, veranderde de stand van 2-6 in 8-6 en was het sprookje voor Team Curaçao voorbij.

Voor Team Curaçao waren in de wedstrijd vier werpers actief. Het waren:

  • Codey Mincey (6 innings)
  • Wendell Floranus (0.1 inning)
  • Edgar Garcia (1.1 inning)
  • Juan Carlos Sulbaran (1.1 inning)

De kans op het bereiken van de halve finale is erg klein, maar nog niet vervlogen. Er moet dan vandaag met grote cijfers gewonnen worden van de Dominicaanse Republiek in de laatste wedstrijd in de groepsfase (14.00 uur lokale tijd, 19.00 uur NL tijd). Puerto Rico moet dan bovendien verliezen van koploper Mexico en om het allemaal nog wat ingewikkelder te maken, kan Panama bij winst tegen Cuba ook nog eens op drie overwinningen en vier nederlagen komen om zo een four-way tie te bewerkstelligen.

Het kan dus nog erg spannend worden op de laatste speeldag van de groepsfase van de Serie del Caribe.

Herman Hiemstra (1955) is freelance honkbaljournalist, eindredacteur en online tekstschrijver.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal