Honkbal

Hanwha Eagles verslaan Koninkrijksteam in eerste oefenwedstrijd

Foto: Louie Jay Sienders

Hanwha Eagles verslaan Koninkrijksteam in eerste oefenwedstrijd

Team Kingdom of the Netherlands speelde op zondag de eerste oefenwedstrijd in voorbereiding op de World Baseball Classic. Op Salt River Fields at Talking Stick, het complex waar de Colorado Rockies en de Arizona Diamondbacks zich voorbereiden op het seizoen, waren de Zuid-Koreaanse Hanwha Eagles de tegenstander.

Deze profclub uit de Zuid-Koreaanse KBO bereidt zich elders in Arizona al enige tijd voor op het nieuwe seizoen en is met een selectie van circa 100 spelers en coaches afgereisd naar Amerika. In deze wedstrijd maakten Josh Palacios, Zander Wiel en Yurdion Martie hun officieuze debuut voor het Koninkrijksteam. Omdat het geen interland was tussen twee nationale teams, telt het nog niet als officieel debuut.

Lars Huijer kreeg van bondscoach Hensley Meulens de bal als starter in deze eerste oefenwedstrijd en had moeite met de sterke Koreaanse slagploeg in zijn eerste outing van het seizoen. In de eerste inning kwam hij dankzij een dubbelspel nog uit de problemen, maar in de tweede inning namen de Eagles een 2-0 voorsprong na een aantal goede hits en een RBI-groundout, waarop tweede honkman John Polonius nog een uitstekende play maakte om een honkslag te voorkomen. De volgende Eagle sloeg de bal hard en hoog naar het linksveld, waarde bal duidelijk in het hek kwam en terug het veld in stuiterde. Toch besloot de Koreaanse derde honk scheidsrechter een homerun te callen. Die call werd na protest terecht omgeturnd tot een RBI double, waarna de stand 3-0 was.

Aanvallend lukte het de slagploeg van het Koninkrijksteam aanvankelijk niet om een vuist te maken. Pas in de vierde inning sloeg Andrelton Simmons de eerste honkslag. Hij kwam echter niet tot scoren. Op de heuvel verving in de vijfde inning Dennis Burgersdijk zijn voorganger Mike Bolsenbroek, die twee sterke innings gooide.

Burgersdijk zag zijn eerste tegenstander het tweede honk bereiken na een veldfout en moest op een RBI single het vierde Koreaanse punt toestaan. Na een vrije loop wist hij zich goed uit de problemen te werpen met twee vangballen en een strikeout. In de gelijkmakende slagbeurt sloeg Josh Palacios een leadoff single. Hij schoof op naar het tweede honk op een wilde worp en kon het eerste Oranje punt scoren op de honkslag van John Polonius.

Denzel Richardson kwam in de zesde inning als pinch hitter in de wedstrijd voor Didi Gregorius en sloeg direct een leadoff double in het linksveld. Helaas lukte het de daaropvolgende slagmensen niet om deze scoringskans te verzilveren.

Het zou de laatste scoringskans van de wedstrijd blijken en dankzij goede pitching van relievers Kevin Kelly (2 IP) en Arij Fransen (1 IP) scoorden ook de Eagles niet meer. De wedstrijd werd uiteindelijk met 4-1 gewonnen door de Hanwha Eagles. Geen man overboord. Ook in 2017 ging in Arizona de eerste oefenwedstrijd tegen een Zuid-Koreaanse tegenstander, toen KT Wiz, verloren. Het zou geen voorbode blijken voor het resultaat tijdens de World Baseball Classic.

NaamABRHRBIBBK
Andrelton Simmons – 3B201000
  Dwayne Kemp – 3B200000
Didi Gregorius – 1B200001
  Denzel Richardson – 1B201000
Wladimir Balentien – DH400002
Roger Bernadina – CF100010
  Jiandido Tromp – CF200000
Ray-Patrick Didder – SS300001
Josh Palacios – RF311000
Zander Wiel – LF200001
  Ademar Rifaela – LF000010
Sicnarf Loopstok – C200001
  Yurdion Martie – C100000
John Polonius – 2B301100

Pitchers:
Lars Huijer – 2 IP, 3 ER, 1 K
Mike Bolsenbroek – 2 IP, 0 ER, 1 K
Dennis Burgersdijk – 2 IP, 0 ER, 2 K
Kevin Kelly – 2 IP, 0 ER, 0 K
Arij Fransen – 1 IP, 0 ER, 2 K

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal