Honkbal

Pitcher Derek West dankzij Nederlandse opa en oma naar WBC

Foto: Louie Jay Sienders

Pitcher Derek West dankzij Nederlandse opa en oma naar WBC

Derek West is één van de pitchers op het roster van Team Kingdom of the Netherlands. Hij is voor veel volgers waarschijnlijk nog een relatief onbekende werper en is ook nog niet bij het team in Arizona. Toch is het hoog tijd om hem eens aan het publiek in het Koninkrijk voor te stellen.

West is een opvallende verschijning. Met zijn 1,96 meter lange lichaam en zijn lange armen vuurt hij ballen met ruim 90 mijl per uur af op de slagmensen die tegenover hem staan in de batter’s box.

Dat doet hij in de organisatie van de Houston Astros, voor wie hij nu in Florida onderdeel uitmaakt van het Major League team dat zich in Spring Training voorbereidt op het nieuwe MLB seizoen.

Dat is ook gelijk de reden dat hij nog niet bij het Koninkrijksteam is aangesloten in Arizona. Dat gebeurt pas op 1 maart wanneer het team vertrekt richting Taiwan. Toch is hij er altijd een beetje bij. Hij volgt alles op social media en reageerde bijvoorbeeld zeer enthousiast op de nieuwe thuistenue’s: “😮‍💨🔥 HEAAAAT”.

In een interview met de vakbond voor Minor League spelers vertelde hij hoe trots hij is om het Koninkrijk te mogen vertegenwoordigen. Dat recht heeft hij tijdens de WBC, omdat zijn grootouders Nederlands zijn. Zij emigreerden in 1960 vanuit Barendrecht naar de VS. West zelf kwam al een aantal keer op bezoek in Nederland en heet zelfs nog wel eens een dagje meegetraind bij the Hawks in Dordrecht om in vorm te blijven.

“Het is voor mij echt een eer om voor Nederland uit te komen. Zeker voor mijn opa en oma, die in een zware tijd naar Amerika verhuisden en hier een leven opbouwden voor hun kinderen en kleinkinderen. Toen ik mijn oma vertelde dat ik haar land zou vertegenwoordigen, bracht dat tranen in haar ogen.”

Hij sluit af met: “Als, nee, wanneer wij in Miami aankomen voor de halve finale, is zij er zeker bij!”

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal