Honkbal

Homeruns voor Loopstok en Balentien, rentree de Blok highlights in intersquad game

Foto: Louie Jay Sienders

Homeruns voor Loopstok en Balentien, rentree de Blok highlights in intersquad game

Vanwege de verregende wedstrijd tegen de Hanwha Eagles van woensdag heeft de technische staf van Team Kingdom of the Netherlands besloten om vandaag in plaats van een training een intersquad te spelen, een onderlinge wedstrijd. De homeruns van Coco Balentien en Sicnarf Loopstok en de rentree van Tom de Blok waren de hoogtepunten van deze donderdagmiddag.

Het Koninkrijksteam werd opgedeeld in twee teams: Team Orange en Team Blue. De starter voor Team Orange was Tom de Blok, die na lang blessureleed eindelijk weer in een wedstrijd op de heuvel stond. Het was voor hem alweer bijna twee jaar geleden dat hij in een wedstrijd in actie kwam. Deze winter heeft hij, onder leiding van fysiotherapeut Quintijn van der Roest, keihard aan zijn rentree gewerkt.

Die rentree kwam er vandaag en de Blok zag er goed uit en nog belangrijker, voelde zich ook goed. Hij gooide drie solide innings, waarin hij slechts één run tegen kreeg en twee keer drie slag gooide. De run kwam tot stand door een honkslag van Zander Wiel, een doorgeschoten bal en een RBI single van Sharlon Schoop.

Team Orange was daarvoor door een veldfout, na honkslagen van Bernadina en Simmons al op 1-0 voorsprong gekomen en direct na de gelijkmaker sloeg de slagploeg opnieuw toe. Op het werpen van Shairon Martis sloeg eerst John Polonius zijn vijfde honkslag van het trainingskamp, waarna catcher Sicnarf Loopstok de bal in het linksveld over het hek sloeg voor een 2-run homerun.

Martis kreeg in drie innings twee verdiende punten tegen en werd in de vierde inning vervangen door Scott Prins, die twee goede innings gooide, maar wel zijn meerdere moest erkennen in Wladimir Balentien. ‘Coco’ sloeg een homerun zoals wij die uit zijn hoogtijdagen kennen: hard en heel ver.

Met deze homerun kwam de uiteindelijke 3-2 eindstand al op het scorebord. De overige werpers in deze wedstrijd waren Wendell Floranus (1.1 IP, 1 H, 0 R, 2 K) en de debutant in de selectie Dylan Farley. Farley kende een moeilijke eerste inning met als tegenstanders dan ook niet de minsten: Bernadina, Simmons en Gregorius. Hij moest na een hit en twee walks vanwege de pitch count een einde maken aan de inning. In de tweede inning ging het een stuk beter. Toen mocht hij vanwege zijn lage pitch count juist weer een extra slagman facen. Hij gooide in die inning één keer drie slag en schakelde alle vier zijn tegenstanders uit.

Morgen werkt het team een training af, waarna er op zaterdag een wedstrijd tegen de LG Twins uit Zuid-Korea op het programma staat.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal