Honkbal

Loopstok en Tromp tekenen contract bij de Lake Erie Crushers

Foto: Phrake Photography

Loopstok en Tromp tekenen contract bij de Lake Erie Crushers

De Arubaanse internationals Sicnarf Loopstok en Jiandido Tromp, die afgelopen seizoen uitkwamen voor respectievelijk Amsterdam Pirates en Curaçao Neptunus, hebben voor het seizoen 2023 een contract getekend bij de Lake Erie Crushers, die uitkomen in de Independent Frontier League.

Zij tekenden het contract eerder deze week, terwijl zij met Team Kingdom of the Netherlands in Arizona in voorbereiding zijn op de World Baseball Classic. Het betekent voor beide spelers een nieuw profavontuur, nadat zij eerder als prof al uitkwamen in de Minor Leagues.

Loopstok speelde in de organisatie van de Cleveland Guardians en Jiandido Tromp bereikte Triple-A in de organisatie van de Philadelphia Phillies. Tromp speelde bovendien al eerder in Indy ball. De outfielder speelde in 2019 voor de Ottawa Champions in de CanAm League.

De Crushers wonnen vorig seizoen 49 wedstrijden en verloren er 47. Naast Tromp en Loopstok komt ook een derde international volgend seizoen uit in de Frontier League. Juremi Profar tekende eerder deze maand namelijk al een contract bij de Capitales de Quebec. Voor dit team kwamen in het verleden ook Kalian Sams en Phildrick Llewellyn uit. De Capitales spelen in de East Division, terwijl de Crushers in de West Division spelen.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal