Honkbal

Rifaela en Wiel slaan Koninkrijksteam langs LG Twins

Rifaela en Wiel slaan Koninkrijksteam langs LG Twins

In de derde oefenwedstrijd van Team Kingdom of the Netherlands tijdens het trainingskamp in Arizona ter voorbereiding op de World Baseball Classic waren de Zuid-Koreaanse LG Twins de tegenstander. Het werd een spannende en snelle wedstrijd, waarin de pitchers overwegend dominant waren.

Voor het Koninkrijksteam was Lars Huijer de starter en hij kende een veel betere outing dan zijn in zijn eerste optreden van zondag tegen de Hanwha Eagles. Hij gooide drie solide innings, waarin hij, mede dankzij een aantal mooie plays van korte stop Ray-Patrick Didder, acht nullen maakte via grondballen. In de vierde inning kreeg hij een tweehonkslag tegen en werd hij met één uit en lopers op eerste (walk) en derde honk vanwege zijn pitch count vervangen.

Zijn vervanger Juan Carlos Sulbaran werd door de slagploeg van LG Twins met een RBI single begroet. Hij kwam uit de inning met een around the horn double play, maar de Koreanen namen een 1-0 voorsprong, die tot laat in de wedstrijd op het scorebord bleef staan.

In de zevende inning leek het Koninkrijksteam op voorsprong te komen. Bernadina sloeg een single, waarna Zander Wiel vol contact maakte en de bal in het linksveld over het hek leek te slaan, maar de wind speelde hem parten, want de bal werd zo hard teruggeblazen dat hij in de handschoen van de linksvelder viel. Na een honkslag van Josh Palacios schoof Bernadina op naar het derde honk, maar Didder kon de scoringskans niet verzilveren. Op het werpen van Dennis Burgersdijk scoorden de Twins in de achtste inning drie runs en zo leek er opnieuw een nederlaag aan te komen.

In de gelijkmakende slagbeurt werden de knuppels van het Koninkrijksteam eindelijk echt wakker. Met één uit begon de rally met een geraakt werper voor Sicnarf Loopstok. Hierop volgden hits van Juremi Profar, Dawyne Kemp en Denzel Richardson (RBI) om de stand op 4-1 te brengen. Ademar Rifaela was de volgende slagman en hij bracht zijn team met één swing op voorsprong. Met een grand slam in het rechtsveld zorgde hij voor een 5-4 voorsprong.

Na een vrije loop voor Jiandido Tromp besloot Zander Wiel deze keer de bal niet naar het linksveld, maar naar het rechtsmidveld te slaan. De indrukwekkende klap van Wiel landde achter de omheining voor een two-run homerun en vergrootte de voorsprong naar 7-4.

De Twins scoorden op closer Arij Fransen nog één run, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar. Op maandagavond (dinsdagnacht in Nederland) wordt er nog één laatste oefenwedstrijd gespeeld op Amerikaanse bodem. Dan is opnieuw een Zuid-Koreaans team de tegenstander: Kiwoom Heroes.

NaamABRHRBIBBK
Andrelton Simmons – 3B200010
  Dwayne Kemp – 3B111000
Didi Gregorius – 1B200010
  Denzel Richardson – LF111100
Wladimir Balentien – DH200001
  Ademar Rifaela – DH211400
Roger Bernadina – CF301002
  Jiandido Tromp – CF010000
Zander Wiel – LF-1B412200
Josh Palacios – RF401000
Ray-Patrick Didder – SS200011
Sharlon Schoop – 2B300000
  John Polonius – 2B100001
Dashenko Ricardo – C200002
  Sicnarf Loopstok – C010000
Juremi Profar – DH311000
Team Total3178737
NaamIPRERHBBK
Lars Huijer3.111221
Juan Carlos Sulbaran0.200110
Mike Bolsenbroek1.200010
Ryan Huntington0.100100
Kevin Kelly1.000001
Dennis Burgersdijk1.033310
Arij Fransen1.011051
Team Total9.0557103

Foto’s van Louie Jay Sienders:


Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal