Softbal

Neptunus wint opnieuw het indoor preseason tournament van Roef!

Neptunus wint opnieuw het indoor preseason tournament van Roef!

Afgelopen weekend was het in Reusel weer een softbalfestijn. De 15e editie van het Roef! Pre-Season Tournament ging daar zaterdag van start. Zaterdag 25 februari en zondag 26 februari streden er 9 softbal teams uit zowel de hoofd- als de eerste klasse om de beker. Dit is het laatste indoortoernooi voordat de teams weer de velden opgaan voor de oefenwedstrijden en de competitie.

Met een derde zege op rij heeft Neptunus haar reputatie van cupfighter van het Nederlandse fastpitch indoor softbal weer bevestigd. In de finale – een reprise van vorig jaar – werd Onze Gezellen met 4-0 verslagen.

In twee dagen werden in totaal zeven wedstrijden gespeeld, die allemaal werden gewonnen. Het team scoorde 26 maal en kreeg welgeteld één run tegen.

Eva Voortman was de winnende pitcher van de finalewedstrijd. Met 19 strikeouts en maar 1 hit tegen was zij de baas op de plaat. Door hits van Eva Voortman, Anouk van den Heuvel en Laura Wissink werd de uiteindelijke stand van 4-0 behaald.

De vaste pitching van het team kreeg dit weekend steun van twee jeugdige toptalenten van Sirens – het gezamenlijke opleidingsteam van Neptunus en Storks. Lizzy Kwakernaak en Kika Bonora, allebei 16 jaar, hadden hoegenaamd geen last van stress. Volgens coach Sybe Stuij leek het erop alsof zij ‘al jaren’ op dit niveau speelden.

Herman Hiemstra (1955) is freelance honkbaljournalist, eindredacteur en online tekstschrijver.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal