Honkbal

Koninkrijksteam verliest laatste oefenwedstrijd in Arizona

Jurickson Profar speelde zijn eerste oefenwedstrijd in aanloop naar de World Baseball Classic (Foto: Louie Jay Sienders)

Koninkrijksteam verliest laatste oefenwedstrijd in Arizona

In de laatste oefenwedstrijd op Amerikaanse bodem heeft Team Kingdom of the Netherlands op maandag met 7-2 verloren van de Kiwoom Heroes uit Zuid-Korea. Een ongelukkige start van Shairon Martis zorgde voor een vroege achterstand en ondanks een two-run homerun van Scharlon Schoop kon de aanval die achterstand niet te boven komen.

De eerste slagman van de Heroes opende de wedstrijd met een driehonkslag in het rechtsmidveld en kon even later scoren op een grondbal naar eerste honkman Didi Gregorius. In de tweede inning was Martis erg ongelukkig. Twee bloop singles en een veldfout zorgden voor nog eens twee runs. In de derde inning scoorden na onder meer een nieuwe veldfout en een goed geplaatste honkslag (de bal ging naar de plek waar tweede honkman Sharlon Schoop normaal gesproken zou staan, maar die was uit positie omdat hij een pickoff wilde maken) nog eens drie runs. Martis kreeg uiteindelijk in drie innings dus zes runs tegen, waarvan er drie verdiend waren.

In de gelijkmakende slagbeurt zorgde Sharlon Schoop voor het belangrijkste wapenfeit van het Koninkrijksteam met een two-run homerun, waarmee hij Andrelton Simmons (honkslag) over de thuisplaat meenam om zijn team terug in de wedstrijd te brengen.

Helaas lukte het later in de wedstrijd niet meer om nog dichterbij te komen. In de zesde inning liepen de Heroes op het werpen van Antwone Kelly zelfs nog uit naar 7-2. Jurickson Profar, die voor het eerst in een wedstrijd in actie kwam tijdens dit trainingskamp en een honkslag sloeg, zorgde laat in de wedstrijd nog voor een hoogtepunt met een prachtige diving catch in het linksveld. Goede relief outings waren er voor Eric Mendez, Franklin van Gurp, Scott Prins en Wendell Floranus. Zij kwamen geen van allen in de problemen.

Op dinsdag wordt er nog een intersquad gespeeld om een aantal werpers nog in actie te kunnen zien en slagmensen extra at bats te geven. Op woensdag vliegt de definitieve selectie dan naar Taiwan, waar nog twee oefenwedstrijden gespeeld worden voordat op 8 maart Cuba de eerste tegenstander van de World Baseball Classic is.

NaamABRHRBIBBK
Jurickson Profar – LF301000
Didi Gregorius – 1B300001
Wladimir Balentien – DH301000
Roger Bernadina – CF300000
Zander Wiel – LF301001
Josh Palacios – RF200000
Andrelton Simmons – 3B212000
Sharlon Schoop – 2B211101
Ray-Patrick Didder – SS200000
  John Polonius – SS000000
Sicnarf Loopstok – C200000
  Dashenko Ricardo – C000000
Team Total2526103
NaamIPRERHBBK
Shairon Martis3.063614
Eric Mendez1.000012
Franklin van Gurp1.000001
Antwone Kelly0.111130
Scott Prins1.000111
Wendell Floranus1.000012
Team Total7.1748710

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal