Honkbal

Terug naar de roots met Sharlon Schoop

Terug naar de roots met Sharlon Schoop

Sharlon Schoop speelde al 100 interlands voor Team Kingdom of the Netherlands. Hij werd met het Koninkrijksteam wereldkampioen in 2011, won meerdere Europese titels en staat aan de vooravond van zijn vierde World Baseball Classic. Tijdens de Kingdom Series zochten wij hem op en liet hij ons zien waar hij met onder meer zijn broertje Jonathan, de Major Leaguer, opgroeide en leerde honkballen.

Schoop werd geboren in 1987 en groeide op in Santa Maria. Een wijk waar veel bekende honkballers onder levende legende Frank Curiel trainden op het veld dat inmiddels naar hem vernoemd is. In deze minidocu neemt Schoop de kijker mee naar zijn ouderlijk huis, dat door hem en zijn broer is opgeknapt en waar zij hun eigen huis bovenop gebouwd hebben.

Daarna rijdt hij door naar het veld waar hij zo goed leerde honkballen dat hij later honderdvoudig international zou worden. De gehele video bekijk je op Honkbalsoftbal.tv, hieronder zie je de teaser.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal