Honkbal

Arij Fransen vervangt Dylan Farley in WBC selectie Koninkrijksteam

Foto: Louie Jay Sienders

Arij Fransen vervangt Dylan Farley in WBC selectie Koninkrijksteam

Vlak voordat Team Kingdom of the Netherlands vanuit Arizona afreisde naar Taiwan heeft de technische staf nog een wijziging op het roster voor de World Baseball Classic doorgevoerd. Arij Fransen vervangt in de selectie Dylan Farley en is met het team afgelopen nacht aangekomen in Taiwan.

Farley leek af te stevenen op zijn debuut voor het Koninkrijksteam tijdens de World Baseball Classic, maar bleek niet helemaal fit en de staf wil geen risico nemen met zo’n jonge speler. Als vervanger is de rechtshandige Arij Fransen opgeroepen. Fransen speelt in de organisatie van de Cincinnati Reds en maakte in 2021 al zijn debuut voor het Koninkrijksteam tijdens het OKT in Puebla, Mexico.

Fransen staat aan de vooravond van zijn vijfde seizoen in de organisatie van de Reds en speelde afgelopen jaar onder meer voor de Daytona Tortugas in de Single-A Florida State League. De 21-jarige Deventenaar geeft bondscoach Meulens en pitching coach Blyleven een nieuwe talentvolle hard gooiende righty naast Antwone Kelly, Jaydenn Estanista en Eric Mendez, die net als Fransen de ballen met ruim boven de 90 mijl per uur op de slagman afvuren.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal