Honkbal

Bullpen coach Mike Harkey is vereerd aan te sluiten bij ‘één grote famlie’

Foto: Phrake Photography

Bullpen coach Mike Harkey is vereerd aan te sluiten bij ‘één grote famlie’

Tijdens de World Baseball Classic heeft Team Kingdom of the Netherlands een zeer grote technische staf. Major League Baseball heeft op de zogenaamde Official Team Delegation namelijk ruimte ingebouwd voor een groter aantal coaches dan in afgelopen edities. Één van de coaches die Hensley Meulens aan zijn staf toegvoegd heeft is de grote vriendelijke reus Mike Harkey.

Mike Harkey bereikte als pitcher van de Chicago Cubs in de jaren tachtig de Major League. Na zijn actieve loopbaan besloot hij als coach verder te gaan. Hij was een korte periode pitching coach van de Arizona Diamondbacks, maar maakt al veertien jaar vooral furore als bullpen coach van de New York Yankees, waar hij inmiddels de naam heeft één van de beste bullpen coaches van de Major League te zijn. In maart slaat hij een deel van Spring Training met de Yankees over om aan te sluiten bij het Koninkrijksteam voor de World Baseball Classic.

Net als alle rookie spelers werden ook de leden uit de technische staf, die voor het eerst bij het team zijn tijdens een World Baseball Classic, door Hensley Meulens vlak na aankomst in Taiwan naar voren geroepen tijdens de eerste team meeting. Meulens deed dit uiteraard om iedereen even voor te stellen, maar ook om gelijk een goede vibe te creëren door over iedereen iets positiefs te zeggen.

Toen Harkey aan de beurt kwam, vertelde Meulens dat Harkey in zijn ogen de beste bullpen coach van de Major League is en dat alle jonge werpers deze weken aan zijn heup gekleefd moeten zitten om zoveel mogelijk van hem te leren.

Vervolgens kreeg Harkey zelf het woord. Hij vertelde dat hij het een eer vond dat Hensley, die hij al ruim dertig jaar kent, sinds de tijd dat zij beiden nog speelden, hem gevraagd heeft om bij het team aan te sluiten. Hij vertelde dat hij veel respect had voor een aantal spelers die hij al kende. Hij werkte bij de Yankees samen met Andruw Jones en Didi Gregorius, noemde Andrelton Simmons een geweldige speler en gaf aan blij te zijn dat Xander Bogaerts bij de Red Sox vertrokken is: “Nu kun je ons (Yankees) niet meer zoveel pijn doen.”

Hij sloot af met een uitspraak die de sfeer in het team en de bijbehorende successen van de afgelopen decennia kenmerkt: “Ik ben pas twee dagen bij jullie, maar het valt mij echt op dat jullie, ondanks verschillende afkomsten, één grote familie zijn. Ik zie alleen maar lachende gezichten en in mijn ervaring kan dat het verschil maken.”

In Taichung bereidt het team zich de komende dagen met een aantal trainingen en twee oefenwedstrijden voor op het echte werk, dat op 8 maart begint met de wedstrijd tegen Cuba.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal