Bernadina slaat homerun

Honkbal

Roger Bernadina slaat homerun in oefennederlaag

Foto: Louie Jay Sienders

Roger Bernadina slaat homerun in oefennederlaag

In de eerste oefenwedstrijd van Team Kingdom of the Netherlands op Taiwanese bodem is op zondag met 2-1 verloren van het Taiwanese profteam Fubon Guardians. Roger Bernadina zorgde voor de belangrijkste aanvallende prestatie met een solo homerun, terwijl de pitching uitstekend was.

Het podium voor deze wedstrijd was het Taichung Intercontinental Stadium, de thuishaven van Pool A van de World Baseball Classic. Deze wedstrijd stond vooral in het teken van at bats voor de slagmensen en innings voor zoveel mogelijk pitchers. Acht werpers zouden uiteindelijk in deze wedstrijd in actie komen en samen kregen zij slechts twee runs tegen. Shairon Martis, Derek West, Kevin Kelly, Mike Bolsenbroek, Franklin van Gurp en Wendell Floranus gooiden elk één inning en Jaydenn Estanista gooide in zijn officieuze debuut voor het Koninkrijksteam twee innings.

Ook aanvallend waren er aanknopingspunten vandaag. De slagploeg kwam dankzij acht honkslagen en meerdere vrije lopen tot een flink aantal scoringskansen, maar kon die kansen niet verzilveren. Het enige punt kwam op een indrukwekkende solo homerun van Roger Bernadina over de thuisplaat. Bernadina nam een worp van de Taiwanese pitcher vól op de knuppel en sloeg de bal in het rechtsveld bijna het stadion uit.

Chadwick Tromp (1 double en 1 single), Andrelton Simmons (mooie play op het derde honk, zie foto hieronder) en Jurickson Profar (diving catch in het linksveld, waarmee hij een mogelijke bases clearing double omturnde in een sacrifice fly) zorgden voor de andere hoogtepunten van deze dag.

Op maandag speelt het Koninkrijksteam de laatste oefenwedstrijd voor de World Baseball Classic. Lars Huijer zal in deze wedstrijd starten voor Oranje.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal