Bernadina slaat homerun

Honkbal

Koninkrijksteam verliest generale repetitie voor WBC

Foto: Louie Jay Sienders

Koninkrijksteam verliest generale repetitie voor WBC

Op maandag speelde Team Kingdom of the Netherlands in Douliu de laatste oefenwedstrijd in aanloop naar de World Baseball Classic. Hierin waren de TSG Hawks uit de Taiwanese profcompetitie met 4-2 te sterk. Coco Balentien zorgde voor het grootste hoogtepunt aan slag met zijn two-run homerun.

Lars Huijer was de starter voor het Koninkrijksteam en had voor zijn 4 innings slechts 45 pitches nodig. Hij kreeg hierin geen punten tegen en gooide vijf keer drie slag. Het was daarmee een zeer goede generale voor Huijer, die zeer waarschijnlijk één van de startende werpers in de groepsfase wordt. Huijer verliet de heuvel met een 2-0 voorsprong dankzij een hele verre homerun van Coco Balentien, die hiermee ook Didi Gregorius over de thuisplaat bracht.

De voorsprong stond helaas niet lang op het scorebord, want reliever Sulbaran moest in de volgende inning, mede dankzij een veldfout achter hem, toestaan dat de Hawks drie runs scoorden. Het Koninkrijksteam kon aanvallend in deze wedstrijd na de wissels van de meeste basisspelers geen vuist meer maken.

Relievers Ryan Huntington, Eric Mendez, Antwone Kelly en Arij Fransen gooiden de wedstrijd uit. Alleen Kelly gaf nog een run op, waardoor de einduitslag 4-2 werd. Na afloop reageerde Xander Bogaerts op de nederlagen uit de oefenperiode: “We weten dat het beter moet, misschien is het wel goed dat we deze wedstrijden verloren hebben. We moeten even wakker worden, de jetlag van ons afschudden en woensdag moeten we er staan!”

Op dinsdag staat er nog een laatste training op het programma en een teambuildingactiviteit. Daarna gaat de knop om en is Cuba op woensdag om 05.00 uur Nederlandse tijd de eerste tegenstander van de World Baseball Classic.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal