Honkbal

Curaçao Tourist Board official partner van Team Kingdom of the Netherlands tijdens World Baseball Classic

Curaçao Tourist Board official partner van Team Kingdom of the Netherlands tijdens World Baseball Classic

De Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond en het Curaçao Tourist Board zijn een samenwerking aangegaan voor de World Baseball Classic – het officieuze wereldkampioenschap honkbal dat op woensdagochtend 8 maart om 05:00 uur Nederlandse tijd van start gaat voor Team Kingdom of The Netherlands. De honkballers van het Koninkrijksteam spelen het hele toernooi met ‘Visit Curaçao’ op de linkermouw van het uniform.
 
De link tussen Curaçao en honkbal is overduidelijk. De sport is immens populair op het eiland en Curaçao brengt honkbaltalent van wereldklasse voort. De Curaçaose inbreng binnen de selectie en de coaching staff van het Koninkrijksteam is dan ook groot. Sterren als Didi Gregorius, Andrelton Simmons, Jonathan Schoop, Jurickson Profar en ook Hensley Meulens en Andruw Jones komen tijdens deze World Baseball Classic uit voor het Koninkrijksteam. Met op hun mouw, en die van hun teamgenoten, ‘Visit Curaçao’. Een uitnodiging om een bezoek te brengen aan het veelzijdige Caribische eiland.  
 
Muryad de Bruin, Director van het Curaçao Tourist Board: “Sport, en in het bijzonder honkbal, is sterk verweven met het leven op Curaçao. We zijn heel trots op het vele sporttalent dat het eiland voortbrengt. Niet alleen spelen er veel Curaçaose spelers in de Amerikaanse Major League Baseball, maar ook binnen Team Kingdom of the Netherlands zijn er veel Curaçaose spelers actief. Voor ons een kans om ons eiland te laten zien aan honkballiefhebbers over de hele wereld.” 

Berry van Driel, Commercieel Manager van de KNBSB, is ook verheugd over de samenwerking. “De match tussen team Kingdom of The Netherlands en Curaçao is overduidelijk. Allereerst door de belangrijke inbreng van de Curaçaose spelers actief in ons Koninkrijksteam en de samenwerking met de Curaçao Baseball Foundation. Daarnaast ondersteunen we als Bond het honkbal en softbal onder meer op het vlak van materialen, opleidingen en personeel.” 
 

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal