Honkbal

Tom de Blok start openingswedstrijd tegen Cuba

Foto: Phrake Photography

Tom de Blok start openingswedstrijd tegen Cuba

Team Kingdom of the Netherlands begint op woensdag aan de World Baseball Classic met de wedstrijd tegen Cuba. Bondscoach Hensley Meulens heeft voor deze wedstrijd Tom de Blok aangewezen als startende werper. Voor de Cubanen start Yariel Rodriguez, een pitcher die in 2022 uitkwam in de Japanse NPB.

Voor de Blok is deze aanstelling een grote beloning na een winter lang keihard werken aan het herstel van zijn elleboogblessure. De Blok maakte afgelopen winter de overstap van Amsterdam Pirates, de club waar hij opgeleid werd en jarenlang speelde, naar Curaçao Neptunus. Hij miste het volledige seizoen 2022 dankzij een zware blessure.

Het wordt de eerste start voor de Blok tijdens een World Baseball Classic. In 2017 was hij er ook al bij, maar destijds kwam hij alleen als reliever in actie. Als starter maakte hij nadien furore in de organisatie van de Detroit Tigers en later in de Hoofdklasse, waarin hij in 2021 een perfect game gooide tegen DSS/Kinheim.

De Cubanen sturen de ervaren Yariel Rodriguez naar de heuvel. Hij staat bekend als één van de beste of misschien wel dé beste reliever van de Japanse profcompetitie, maar wordt door de Cubaanse manager Armando Johnson nu ingezet als starter. Een rol die hij in het verleden ook vervuld heeft, maar in de laatste seizoenen niet meer.

De eerste wedstrijd van de World Baseball Classic begint op woensdag om 05.00 uur Nederlandse tijd en is te zien op ESPN.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal