Honkbal

Meulens: “Dit was een hele belangrijke overwinning”

Foto: Louie Jay Sienders

Meulens: “Dit was een hele belangrijke overwinning”

Na afloop van de 4-2 overwinning op Cuba stonden manager Hensley Meulens en uitblinker Chadwick Tromp de pers te woord. Meulens was duidelijk erg blij met deze eerste en belangrijke overwinning, terwijl Tromp vertelde over zijn belangrijke honkslag en hoe zijn familie op Aruba meeleefde.

Cuba wordt, net als het Koninkrijksteam, gezien als een van de favorieten in Groep A. Meulens werd gevraagd hoe belangrijk het was om de Cubanen in deze eerste wedstrijd te verslaan. “Het was heel erg belangrijk om deze wedstrijd te winnen. Er valt een last van je schouders en iedereen kan een beetje relaxen. We weten dat we het talent hebben om van Cuba te winnen, maar voordat het zover is, ben je echt nerveus.”

“Maar we hebben het echt goed gedaan vandaag. De pitchers waren uitstekend! Ondanks zes vrije lopen, kregen we 17 groundball outs en met onze defense, vol Gold Glovers, zijn dat bijna gegarandeerd nullen. Dit is hoe wij moeten winnen: put the ball in play and let our defense shine.”

“We kregen een paar key hits van Didi, Josh Palacios en toen de knockout punch van Chadwick Tromp, die ons een veilige voorsprong gaf. Al met al was het dus een hele belangrijke overwinning voor ons.”

Tom de Blok

Voor Tom de Blok was de wedstrijd tegen Cuba zijn eerste start na langdurig blessureleed. Bondscoach Meulens was zeer tevreden met wat de Blok kon brengen: “We hoopten op drie of vier innings van de Blok en door zijn pitch count werden het er drie. Hij heeft vanwege een zware blessure lang niet gegooid. Zijn eerste inning was wat onwennig, maar ik had er vertrouwen in dat hij zich kon herpakken. Hij moest even de zenuwen van zich afwerpen, maar daarna deed hij het goed.”

Chadwick Tromp

Chadwick Tromp sloeg de belangrijkste hit van de dag. Hij was tot dat moment niet zo tevreden met zijn at bats: “Ik maakte de verkeerde keuzes, maar gelukkig kreeg ik op dat moment mijn knuppel goed tegen de bal. In dit soort situaties wordt ons geleerd om te strijden voor wat je waard bent en dat pakte goed uit.”

“Op Aruba werd er ook gekeken. Ook al begon de wedstrijd pas om middernacht daar, mijn hele familie was wakker en heeft gekeken. Ze staan altijd achter mij, dus ook in deze editie.”

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal