Honkbal

Shairon Martis krijgt de start tegen Panama

Shairon Martis krijgt de start tegen Panama

Zeventien jaar na zijn eerste start in de World Baseball Classic krijgt Shairon Martis opnieuw de bal van manager Hensley Meulens. En net als zeventien jaar geleden is Panama dan de tegenstander. De vorige keer dat dit gebeurde, werd het een zeer memorabele wedstrijd.

In 2006 stond een achttienjarige Shairon Martis voor het eerst op de heuvel voor Team Kingdom of the Netherlands. Oranje verloor tijdens dat toernooi de eerste twee wedstrijden van Cuba en Puerto Rico en speelde de laatste wedstrijd tegen Panama. Een onervaren profwerper kreeg de kans als starter en het werd een historische start. Martis gooide namelijk de eerste en tot nu toe enige no-hitter in de geschiedenis van de World Baseball Classic. Extra knap: hij had slechts 65 pitches om deze prestatie te bereiken.

Martis komt voor de vierde keer in vijf edities in actie tijdens de World Baseball Classic als hij morgen de heuvel opstapt. In 2009 ontbrak hij, omdat hij bij de Washington Nationals vocht om een plek in de rotatie.

Hij bouwt graag voort op het succes van de eerste wedstrijd: “Die eerste overwinning was belangrijk voor ons. Ik ga heel hard mijn best doen om diep in de wedstrijd te kunnen pitchen om het team een goede kans te geven om te winnen. Ik ga de slagzone aanvallen en proberen op mijn ervaring te bouwen om het Panama erg moeilijk te maken.”

Voor Panama, dat in zijn eerste wedstrijd thuisland Taiwan versloeg, start Major League werper Jaime Barria. Barria komt uit voor de Los Angeles Angels of Anaheim en kende in 2022 een goed seizoen op het hoogste niveau. Opnieuw een geduchte tegenstander dus voor het Konijkrijksteam, morgenochtend om 05.00 uur Nederlandse tijd. De wedstrijd is ook morgen weer live te zien op ESPN.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal