Honkbal

Bogaerts en Profar slaan Koninkrijksteam langs Panama

Foto: Louie Jay Sienders

Bogaerts en Profar slaan Koninkrijksteam langs Panama

Voor de eerste keer sinds het gewonnen WK van 2011 stond Team Kingdom of the Netherlands op donderdag in de tweede wedstrijd van de World Baseball Classic tegenover Panama. Het Koninkrijksteam boekte dankzij homeruns van Xander Bogaerts en Jurickson Profar een 3-1 overwinning.

Zestien jaar en 364 dagen na zijn historische no-hitter op de World Baseball Classic van 2006 stond Shairon Martis opnieuw als startende werper tegenover Panama. Martis was niet zo scherp als in 2006, maar hield de Panamese slagploeg uitstekend tegen.

Voor Panama startte Major Leaguer Jaime Barria van de Los Angeles Angels. De slagploeg van het Koninkrijksteam deelde in de eerste twee slagbeurten via een honkslag en een aantal vrije lopen wat speldenprikjes uit, maar kwam nog niet tot scoren. Wladimir Balentien leek het eerste punt van de wedstrijd te scoren op een honkslag van Chadwick Tromp, die de linksvelder van Panama in de zon kwijtraakte. Hij werd echter op de thuisplaat uitgeschakeld.

Een inning later was het wel raak. Sterspeler Xander Bogaerts opende de score met een solo homerun in het linksveld. Jurickson Profar verdubbelde in de vijfde inning de score met eveneens een solo homerun, deze naar het rechtsveld.

Op het werpen van reliever Bolsenbroek, die Martis uitstekend verving, kwam Panama in de zesde inning dichterbij. Drie honkslagen in de slagbeurt zorgen voor de 2-1. Kevin Kelly, Franklin van Gurp en Wendell Floranus kwamen hierna niet meer in de problemen, terwijl Xander Bogaerts (tweehonkslag) in de achtste inning nog de 3-1 scoorde op een doorgeschoten bal.

Op vrijdag is het Koninkrijksteam vrij. De derde wedstrijd volgt op zaterdag om 12.00 uur Nederlandse tijd. Thuisland Taiwan, dat op woensdag met 12-5 verloor van Panama is dan de volgende tegenstander.

Box Score

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal