Honkbal

Coco Balentien is nog niet klaar met honkbal

Foto: Louie Jay Sienders

Coco Balentien is nog niet klaar met honkbal

Wladimir Balentien liet in een eerder stadium doorschemeren dat de World Baseball Classic wel eens zijn laatste kunstje zou kunnen worden, maar in voor aanvang van de wedstrijd tegen Panama geeft hij aan dat hij er nog niet over uit is.

“Ik vind het erg leuk om na een aantal jaar weer terug te zijn in Azië. We hebben in 2013 ook in Taiwan gespeeld en het is erg leuk om hier met het team weer samen te komen en met deze hechte groep naar een doel te werken.”, aldus Coco.

Na de overwinning op Cuba op woensdag was Balentien één van de eersten die juichend de dugout kwam om met zijn teamgenoten te vieren dat Cuba verslagen was. Zijn grote glimlach en misschien ook wel opluchting waren duidelijk zichtbaar.

“De overwinning gisteren was erg belangrijk. We zijn nu met goed momentum aan het toernooi gestart en dat moeten we vandaag tegen Panama doorzetten. We moeten elke dag hard werken, als team van begin tot eind vechten om ook vandaag weer te winnen.”

Wat de slugger na de World Baseball Classic gaat doen, weet hij nog niet. “Ik heb nog geen contract getekend dus ik blijf doortrainen en hoop dat ik nog ergens een kans krijg. Uiteindelijk wil ik graag volgend jaar met Curaçao nog een keer deelnemen aan de Serie del Caribe in Miami.”

Balentien kan met een homerun vandaag op gelijke hoogte komen met de Cubaanse Alfredo Despaigne voor meeste homeruns ooit in de geschiedenis van de World Baseball Classic. Gisteren kwam hij tegen Cuba nog een meter of twee tekort.

De wedstrijd tegen Panama begint om 05.00 uur en is in Nederland live te zien op ESPN met commentaar van Abe Kuijl en oud-international Tom Stuifbergen.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal