Honkbal

Het verhaal achter de homerun celebration van het Koninkrijksteam

Het verhaal achter de homerun celebration van het Koninkrijksteam

Als je de wedstrijd van donderdag tegen Panama gezien hebt of de social media kanalen van HonkbalSoftbalNL, MLBonFox, MLB en de World Baseball Classic gezien hebt dan heb je zeer waarschijnlijk het vieren van de homeruns van Xander Bogaerts en Jurickson Profar gezien.

Na beide homeruns vierde de slagman het succes met zijn teamgenoten door á la Cristiano Ronaldo op te springen, een halve draai te maken en bij de landing keihard: “Siiiuuuuuuuu!” te roepen. In de video van Louie Jay Sienders krijg je al een kort inkijkje in hoe het vieren van de homeruns tot stand kwam:

Wij vroegen de hoofdpersonen Xander Bogaerts en Jurickson Profar naar waar dit idee vandaan kwam. Bogaerts: “This was all Profar!”, waarop Profar reageerde: “Ja, ik heb het samen met een paar andere spelers bedacht. Het is gewoon een manier om wat extra plezier te hebben. We spelen hier als een soort grote vriendengroep en we hebben gewoon de hele tijd veel lol met z’n allen.”

Dat plezier straalt Profar zeker uit. Op zijn gezicht is vrijwel de hele wedstrijd een grote glimlach af te lezen. Het is de manier waarop hij honkbalt: met het plezier van een Little Leaguer, maar dan in de Major League. “Ja, zo spelen wij allemaal een beetje. Honkbal is het leukste wat er is. Je moet plezier maken!”

De glimlach regeert bij Team Kingdom of the Netherlands (Foto’s: Mary DeCicco/MLB Photos)

De World Baseball Classic leent zich wat dat betreft uitstekend voor hun style of play. Het lijkt allemaal een stuk losser dan in de Major League, waar het af en toe nog wat stijfjes is. Ook daar zie je wel dat de term ‘Let the kids play!’ populairder wordt en dat jongere spelers het belangrijk vinden om hun eigen stijl te laten zien. Dat het plezier dat teams als het Koninkrijksteam en bijvoorbeeld Puerto Rico uitstralen tijdens de WBC daarop invloed heeft gehad, lijkt niet te ontkennen.

De World Baseball Classic is pas net begonnen en er zullen nog veel meer andere teams komen die bijzondere celebrations laten zien, maar het Koninkrijksteam heeft de toon gezet. Of onderstaande poging tot een griddy van reliever Kevin Kelly nog een gevolg krijgt, zullen we nog moeten zien.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal