Honkbal

Lars Huijer start tegen Taiwan

Foto: Louie Jay Sienders

Lars Huijer start tegen Taiwan

Team Kingdom of the Netherlands speelt op zaterdag de derde wedstrijd uit de groepsfase van de World Baseball Classic en daarin is gastland Taiwan de tegenstander. Bondscoach Hensley Meulens heeft voor deze wedstrijd Lars Huijer aangewezen als startende werper.

Huijer werd in de laatste twee seizoenen uitgeroepen tot Beste Werper uit de Honkbal Hoofdklasse en was in zijn laatste officiële interland voor het Koninkrijksteam uitstekend. In de halve finale van de Honkbalweek Haarlem gooide hij zijn team langs het sterke Japan.

De rechtshandige Huijer neemt voor de tweede keer met het Koninkrijskteam deel aan de World Baseball Classic en maakt op zaterdag zijn eerste start op dit toernooi. De in Haarlem geboren aas van HCAW kwam tot nu toe tot 23 interlands en neemt het in zijn 24ste interland op tegen thuisland Taiwan dat na twee wedstrijden staat op één overwinning en één nederlaag en nog volop kans maakt op het bereiken van de kwartfinale.

De Taiwanezen kunnen op zaterdag rekenen op de steun van een zeer fanatiek thuispubliek dat de hele wedstrijd door te horen zal zijn met liedjes en aanmoedigingen. De Taiwanezen verloren op de eerste avond teleurstellend van Panama, maar herpakten zich tegen Italië knap en staan nu op één overwinning en één nederlaag. Voor Taiwan start Tzu-Peng Huang, een 28-jarige rechtshandige werper, die vorig seizoen voor de Rakuten Monkeys 12-3 ging met een ERA van 2.33. Hij behoort tot de beste werpers in de Taiwanese CPBL.

De wedstrijd Taiwan – Team Kingdom of the Netherlands is vanaf 12.00 uur op zaterdag te zien op ESPN.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal