Honkbal

Estanista en Harvey starten in laatste duel groepsfase

Foto: Sam Cooper/MLB Photos

Estanista en Harvey starten in laatste duel groepsfase

Aartsrivalen Italië en Team Kingdom of the Netherlands treffen elkaar op zondag om 12.00 uur Nederlandse tijd in het laatste groepsduel van Groep A in de World Baseball Classic. Voor beide teams staat plaatsing voor de kwartfinale op het spel. De Italianen moeten winnen, voor het Koninkrijksteam hoeft een nederlaag niet per sé desastreus te zijn.

Bondscoach Hensley Meulens kiest ervoor om de jongeling Jaydenn Estanista de bal te geven en heeft daarna de beschikking over vrijwel elke reliever op het roster. Estanista is een negentienjarige rechtshandige werper uit de organisatie van de Phillies en gooit zijn fastballs met bijna 100 mijl per uur op de catcher af. In 2022 ging hij 3-0 met een ERA van 2.01 en 35 strikeouts in 31 innings.

Tegenover deze jonge Curaçaoënaar staat bij Italië een ervaren Amerikaan. Matt Harvey maakt voor de Azzuri zijn tweede start van het toernooi. Dat kan, omdat hij in zijn eerste start tegen Cuba slechts veertig pitches nodig had om drie shutout innings te gooien. Dat betekent dat hij in deze vierde wedstrijd ook mag starten. Als een pitcher meer dan 65 pitches gooit, moet hij minimaal vier dagen rust nemen.

Harvey is niet langer de aas van de New York Mets, die in 2015 nog in de World Series stond, maar liet tegen Cuba zien nog altijd effectief te kunnen zijn. De wedstrijd begint zondag om 12.00 uur en is in Nederland te zien op ESPN 4.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal