Honkbal

Koninkrijksteam heeft groepswinst en plaatsing voor kwartfinale in eigen hand

Foto: Mary DeCicco/MLB Photos

Koninkrijksteam heeft groepswinst en plaatsing voor kwartfinale in eigen hand

Omdat Cuba op zondagochtend thuisland Taiwan met 7-1 versloeg, heeft Team Kingdom of the Netherlands eventuele groepswinst volledig in eigen hand. Bij een overwinning op aartsrivaal Italië, verzekert het Koninkrijksteam zich niet alleen van deelname aan de kwartfinale, maar ook van de groepswinst.

Als de Taiwanezen na het Koninkrijksteam ook Cuba hadden verslagen, waren zij al zeker geweest van de eerste plaats en had Oranje moeten strijden om de tweede plaats, die ook recht geeft op deelname aan de kwartfinale. De nummer twee uit de groep komt echter in de kwartfinale tegenover topfavoriet Japan in een volgepakt Tokyo Dome.

Om deze matchup te ontwijken, zal de ploeg van bondscoach Meulens vandaag van Italië willen winnen. Toch is er zelfs nog kans op plaatsing en zelfs groepswinst bij een nederlaag. In dat geval komen er namelijk vijf teams op twee overwinningen en twee nederlagen. Dan komt het aan op het aantal opgegeven runs gedeeld door de outs on defense.

Ook dan staat het Koninkrijksteam er nog goed voor qua plaatsing voor de kwartfinale, maar dan mag er niet met een grote marge verloren worden van Italië. De boodschap is duidelijk: winnen!

Kijk vanaf 12.00 uur live mee op ESPN 4!

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal