Christopher Koeiman werd op Curaçao zowel MVP als beste pitcher.

HB Hoofdklasse

RCH Memorie Sieraden versterkt zich met Chris Koeiman

RCH Memorie Sieraden versterkt zich met Chris Koeiman

RCH Memorie Sieraden heeft zich vlak voor de start van het nieuwe seizoen in de Honkbal Hoofdklasse versterkt met een Curaçaose pitcher. Chris Koeiman, international voor Curaçao en voormalig jeugdinternational van het Koninkrijksteam, heeft zich al bij de selectie gevoegd en kan tijdens de oefenwedstrijden al uitkomen voor de Heemsteedse selectie.

De laatste drie seizoenen kwam de rechtshandige Koeiman uit voor de Tennessee Wesleyan University in de Appalachian Athletic Conference (NAIA). In die drie seizoenen ging hij 16-4 met een ERA 2.76 en 152 strikeouts in 169.1 innings voor de Bulldogs.

Tijdens de Honkbalweek Haarlem gooide hij voor Curaçao 1 inning, waarin hij twee earned runs tegen kreeg. In 2017 speelde hij met Team Kingdom of the Netherlands U18 het WK in Canada.

RCH Memorie Sieraden keerde in 2022 terug in de Honkbal Hoofdklasse en was lang in de race om een ticket voor de play-offs. Met onder meer de toevoeging van Koeiman en ook de talentvolle Raydley Legito zal de ploeg ook dit jaar de gevestigde orde uitdagen.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse