Honkbal

Het honkballeven na de World Baseball Classic

Foto: Mary DeCicco/MLB Photos

Het honkballeven na de World Baseball Classic

Terwijl de in de World Baseball Classic de kwartfinales in volle gang zijn, zijn de spelers van Team Kingdom of the Netherlands op maandag vanuit Taiwan weer teruggereisd naar de plek waar zij dit seizoen met hun club spelen. What’s next for Team Kingdom of the Netherlands?

De topsportwereld is keihard. Dat bleek ook maar weer na de deceptie van de verloren wedstrijd tegen Italië van afgelopen zondag. Binnen zes uur na afloop van deze nederlaag werd de eerste groep met spelers en stafleden al opgehaald in het hotel om midden in de nacht te vertrekken naar het vliegveld van Taipei.

Inmiddels is iedereen weer thuis op of bij het team waarmee hij het seizoen 2023 gaat spelen. Dat betekent dat bijvoorbeeld Hensley Meulens weer terug is in zijn rol als hitting coach bij de Colorado Rockies. Xander Bogaerts is weer terug bij de Padres, waar hij de eveneens uitgeschakelde Manny Machado en Juan Soto snel weer terug ziet keren.

De Hoofdklassespelers zijn terug in Nederland en gaan hier volop mee in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Een aantal van hen gaat zich melden bij een nieuw team. Zo zullen starters Tom de Blok en Shairon Martis hun goede starts tegen Cuba en Panama een vervolg willen geven bij de seizoensstart van Curaçao Neptunus.

Free agents

Ondertussen is er ook nog een aantal spelers dat voor 2023 nog geen onderdak heeft gevonden. In welk uniform zien wij komend jaar Jurickson Profar, Andrelton Simmons en Didi Gregorius spelen? Voor Profar is er interesse van de New York Yankees en de Colorado Rockies. Tijdens het trainingskamp van het Koninkrijksteam in Scottsdale, kwam superagent Scott Boras, de zaakwaarnemer van Profar, langs bij de Rockies. Tot het ondertekenen van een contract kwam het nog niet. De komende weken zal daar ongetwijfeld verandering in komen, want het nieuwe seizoen komt er snel aan.

Ook voor Didi Gregorius en Andrelton Simmons was wel wat interesse, maar dat werd tot nog toe niet concreet.

Indy ball

Al tijdens het trainingskamp in Arizona werd bekend dat Sicnarf Loopstok en Jiandido Tromp een contract getekend hebben bij de Lake Erie Crushers. Zander Wiel speelt ook in 2023 voor de High Point Rockers, maar het is niet ondenkbaar dat meerdere internationals zich in de kijker hebben gespeeld van Independent League teams.

Later vandaag volgt daar al meer informatie over!

2023

Waar kunnen wij ons in 2023 nog op verheugen op honkbal- en softbalgebied?

  • Opening Day Honkbal Hoofdklasse: 6 april
  • Opening Day Softbal Hoofdklasse: 15 april
  • Opening Day MLB: 30 maart
  • Europa Cup Honkbal in Bussum en Amsterdam: 6-10 juni
  • WK Kwalificatie Softbal: 18-22 juli (Valencia, Spanje)
  • Europa Cups Softbal: 21-26 augustus
  • EK Honkbal: 24 september – 1 oktober (Tsjechië)

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal