Honkbal

Juan Carlos Sulbaran tekent profcontract bij Lexington Counter Clocks

Foto: Louie Jay Sienders

Juan Carlos Sulbaran tekent profcontract bij Lexington Counter Clocks

Nadat eerder Sicnarf Loopstok, Jiandido Tromp en Juremi Profar hun contract zetten onder een profcontract bij een team uit een Independent League, heeft nu ook international JC Sulbaran dat voorbeeld gevolgd. Sulbaran, die in 2022 uitkwam voor Curaçao Neptunus, speelt in 2023 voor de Lexington Counter Clocks.

Sulbaran kwam met Team Kingdom of the Netherlands uit op de World Baseball Classic en kende een uitstekende outing tegen Taiwan. Deze outing, in combinatie met een goed Winter League seizoen in Nicaragua, hebben ervoor gezorgd dat de Counter Clocks de rechtshandige werper graag aan hun selectie toevoegden.

Het eerste contact met het team uit Kentucky werd gelegd via een teamgenoot van Sulbaran bij de Indios del Boér, met wie beide spelers kampioen werden in Nicaragua. Deze teamgenoot speelde vorig seizoen al in Lexington, toen zij nog de Legends heetten, en heeft Sulbaran aanbevolen bij de clubleiding.

De Counter Clocks, de nieuwe naam van het team uit Lexington, komen uit in de Atlantic League, waarin ook de High Point Rockers van Zander Wiel spelen. Voor Sulbaran, die sinds 2018 uitkwam in de Hoofdklasse voor Storks, DSS, Amsterdam Pirates en Curaçao Neptunus, is het de tweede keer dat hij in Indy Ball speelt. Hij opende het seizoen 2018 bij de Winnipeg Goldeyes in de American Association, voordat hij naar de Hoofdklasse kwam.

Van 2009 tot en met 2016 kwam Sulbaran als prof uit in de organisaties van de Reds, Royals en Cardinals en maakt al sinds de Olympische Spelen van 2008 onderdeel uit van Team Kingdom of the Netherlands. Ondanks deze schat aan ervaring is Sulbaran pas 33 jaar. Hij hoopt met dit nieuwe avontuur zijn profloopbaan nieuw leven in te blazen.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal