Honkbal

Kan de World Baseball Classic Simmons aan nieuw contract helpen?

Foto: Mary DeCicco/MLB Photos

Kan de World Baseball Classic Simmons aan nieuw contract helpen?

Net als Jurickson Profar en Didi Gregorius is Andrelton Simmons nog een Major League free agent. Simmons is niet meer de korte stop die vier Gold Gloves won en zelfs een aantal keer tegen de .300 sloeg, maar kan nog altijd van waarde zijn voor een Major League team. De World Baseball Classic zou zijn zaak wel eens geholpen kunnen hebben.

Dan gaat het niet over zijn twee honkslagen in elf slagbeurten, maar over zijn defense. Simmons staat bekend als één van de beste, zo niet dé beste, verdedigende korte stop(s) ooit. Voor Team Kingdom of the Netherlands maakte hij echter de overstap naar het derde honk, omdat Xander Bogaerts nu de voorkeur kreeg als korte stop.

Zijn defense was ook op het derde honk goed, zo voorkwam hij met een goede play nog een extra run voor de Italianen op zondag. Een multi-inzetbare infielder die op meerdere posities verdedigend top is, zou bij verschillende big league teams niet misstaan.

“Simba” heeft in het verleden wel eens op het derde honk gespeeld, maar nooit eerder in de Majors. “Derde honk spelen is wel anders dan korte stop, maar misschien wel beter te vergelijken met korte stop dan tweede honk vanwege de hoeken en hoe de bal op je afgeslagen wordt. Het is wel wat meer werk: je moet de stootslagen pakken, je moet weten wanneer je de lijn moet verdedigen en wanneer je juist veld moet pakken. Ik ben er nog niet zo comfortabel als op korte stop, maar ik werk hard met de coaches en probeer van hun ervaring te leren.”

“Het lijkt wel op korte stop, maar er zitten wat nuanceverschillen in. Je hebt wat minder tijd, want de bal is sneller bij je. Daardoor moet je echt kunnen rekenen op je eerste stap of jump. Maar het is wel leuk om een nieuwe positie te leren.”

Of zijn multi-inzetbaarheid Simmons daadwerkelijk aan een nieuw contract kan helpen, wordt de komende weken duidelijk. Er zullen gaten in selecties vallen vanwege blessures, zoals bij de Los Angeles Dodgers, die hun beoogde korte stop Gavin Lux het komende seizoen moeten missen. Een starters job zit er voor Simmons waarschijnlijk niet meer in, maar een paar keer in de week spelen en backup korte stop en derde honkman zijn? Daar zou hij nog wel oren naar hebben.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal