Honkbal

Jurickson Profar tekent bij de Colorado Rockies

Foto: Mary DeCicco/MLB Photos

Jurickson Profar tekent bij de Colorado Rockies

Dat hij aan de World Baseball Classic begon zonder contract was eigenlijk al een klein wonder, maar Jurickson Profar heeft inmiddels onderdak gevonden voor het seizoen 2023. De linksvelder zet zijn handtekening onder een eenjarig contract bij de Colorado Rockies van hitting coach Hensley Meulens.

Naar verluidt mag de Curaçaose outfielder bijna 8 miljoen dollar op zijn rekening bijschrijven in het komende seizoen. Jon Heyman, van de New York Post en MLB Network, meldt dat daar via incentives nog eens één miljoen bovenop kan komen. Dat gebeurt als hij dit jaar 400 keer aan slag komt voor de Rockies.

Profar koos ervoor om na afgelopen seizoen gebruik te maken van de clausule in zijn contract, die hem recht gaf om uit zijn contract te stappen. Volgens dat contract zou hij zeven miljoen dollar krijgen in 2023. Waarschijnlijk hadden Profar en zijn agent Scott Boras gehoopt op een meerjarig contract, maar dat lijkt er vooralsnog niet ingezeten te hebben.

Tijdens het trainingskamp van Team Kingdom of the Netherlands in Arizona, op het complex van de Rockies, werd al duidelijk dat er vanuit Colorado interesse was. Manager Bud Black liet doorschemeren gecharmeerd te zijn van de linksvelder en op de laatste dag van het trainingskamp kwam ook Boras langs op Salt River Fields. Waarschijnlijk zijn toen de onderhandelingen van start gegaan.

Inmiddels heeft Profar dus zijn contract binnen. Bij de Rockies krijgt hij de kans om zich dit jaar opnieuw te bewijzen. Het stadion in Colorado, Coors Field, staat erom bekend dat het vanwege de hoogte (in de Rocky Mountains) zeer gunstige omstandigheden kent voor slagmensen. Een goed seizoen voor de nog altijd maar 30-jarige Profar zou de deur komende winter kunnen openen voor een nieuw langdurig contract.

Jurickson Profar komt bij de Rockies Hensley Meulens (achtergrond) weer tegen (Foto: Mary DeCicco/MLB Photos)

Met zijn hitting coach kan hij in elk geval goed overweg, dat is natuurlijk bondscoach Hensley Meulens. De verwachting is dat bij de Rockies sterspeler Kris Bryant van het linksveld verhuist naar het rechtsveld om plaats te maken voor Jurickson Profar. Andere bekende outfielders in de selectie van de Rockies zijn de geblesseerde Randal Grichuk en veteraan Charlie Blackmon, die naar verwachting voornamelijk in actie zal komen als DH.

Of de Rockies in de NL Western Division de strijd aan kunnen gaan met de San Diego Padres en de Los Angeles Dodgers valt te betwijfelen, maar dat is uiteraard wel waar Profar en Meulens komend seizoen keihard voor zullen gaan.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal