Softbal

Softbalsters Koninkrijksteam voor clinics naar Bonaire

Foto: Federashon di Beisbòl i Sòftbòl Boneriano

Softbalsters Koninkrijksteam voor clinics naar Bonaire

Op woensdag 22 maart is een groep topsoftbalsters van Team Kingdom of the Netherlands (A-Team en jeugdselecties) naar Bonaire afgereisd om op het eiland een aantal clinics te verzorgen voor softballende jeugd.

De groep bestaat uit: Damishah en Nazirah Charles, Reganied Franka, Britt Vonk en Eva Voortman. Voor de Charles zusjes is het een speciale trip, want zij komen van Bonaire. Damishah werd er zelfs al eens gehuldigd. Zij ontving vanwege haar prestaties met het Koninkrijksteam in 2019 een erepenning met het wapen van Bonaire.

De clinics vinden op 24 en 25 maart plaats, onder meer in het onlangs gerenoveerde Jossy Boekhoudtstadion. Het stadion werd opgeknapt als onderdeel van het project van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, waaraan de KNBSB is verbonden om de participatie aan de honkbal- en softbalsport op onder meer Bonaire te stimuleren.

Eerder deze maand reisde overigens ook Pitching coach Robin van Doornspeek al af naar Aruba om daar presentaties te verzorgen voor kinderen en coaches over pitching. Hij ontmoette daar ook talent coaches Randolph Oduber en Brian Larmonie en oud-international Sidney Ponson.

Herman Hiemstra (1955) is freelance honkbaljournalist, eindredacteur en online tekstschrijver.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal